وظیفه و نقش روحانیت در رابطه با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی
روحانیون و حوزه های علمیه ورود جدی تر-اگاهانه تر-منسجم تر-هدف دار تر و مجاهدانه تری را در عرصه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی داشته باشند
به گزارش نشاط شهر یکی از ابهامات موجود در رابطه با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی این است که آیا اینها ابزاری است که مدیریت و اداره آنها به دست دشمن است و یا اینکه این شبکه ها دیده بانی دشمن هستند؟
سوق به هر طرف از این دو جهت می تواند تکیلف ما را نسبت به این شبکه ها و به طور کلی نسبت به فضای مجازی مشخص و معین کند.
اگر قائل شویم به اینکه این امکانات ابزاری در دست دشمن پس میتوان حکم کرد به اینکه باید با تلاش و مجاهدت این ابزار را از دست دشمن خارج کرد و در دست حزب الله و در دست حق و حقیقت قرار داد اما اگر قایل شویم به اینکه این امکانات در واقع دیده بانی دشمن است و محلی برای جاسوسی آنها باید حکم به نابودی این امکانات کرد.
اما به نظر نگارنده فضای مجازی هم محل دیده بانی دشمن است و هم ابزاری است برای عملی کردن نقشه ها و نیت های شومشان و دلیل این نظر این است که دشمن از این امکانات برای جاسوسی استفاده میکند تا ذائقه جوانان و ملت ما را بشناسد و جوانان انقلابی و متدین را از دیگران تشخیص و تمييز دهد و این مسئله امری ثابت شده است و از طرفی از همین امکانات برای القای شبهات و دیگر نقشه های پلید خود بهره میبرد.
در آن قسمتی که دشمن استفاده جاسوسی دارد مسئولان امنیتی-حفاظتی باید این حربه راخنثی کنند و در قسمت دیگر روحانیت و حوزه های علمیه باید ورود پیدا کنند و حربه ها را خنثی کرده و تهدید ها را به فرصت تبدیل کنند.
سخنان و دستورات ولی امر مسلمین اهمیت و جایگاه روحانیت را در مورد فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشخص کرده است,ایشان اهمیت فضای مجازی را به اندازه انقلاب اسلامی میدانند و عرصه فرهنگ که این فضاها زیر مجموعه این عرصه است را عرصه جهاد میدانند و در جایی دیگر میفرمایند:به اعتقاد من امروزه ذکر مستحبی بعد از نماز ما کار فرهنگی و جهادی در فضای مجازی است.
این اهمیت را میتوان در ایجاد شورای عالی فضای مجازی و توصیه های معظم له در حکم افراد حقیقی و حقوقی اين شورا و دیگر فرمایشات ایشان استنباط کرد.
قطعا حضور در این فضاها شرایطی از جمله ایمان-علم-ذوق و سلیقه و هنر را میطلبد و حضور در این فضا برای همه توصیه نمیشود.
متاسفانه در این عرصه شاهد انفعال-سستی – عدم جدابیت و بی هدفی هستیم که قطعا استمرار این وضعیت به صلاح نخواهد بود و عواقب غیر قابل جبرانی را به بار خواهد آورد.
همانطور که عرض شد مقام معظم رهبری وظیفه روحانیت را در مواجه با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشخص کرده اند تا جایی که ایشان در دیدار اخیر خود با طلاب روحانیون و اساتید حوزه های علمیه استان تهران به صراحت فرمودند: روحانیون و طلاب باید مسلح و آماده وارد عرصه مقابله با شبهات و تفکرات غلط و انحرافی شوند.
پس با این اوصاف انتظار می رود روحانیون و حوزه های علمیه ورود جدی تر-اگاهانه تر-منسجم تر-هدف دار تر و مجاهدانه تری را در این عرصه داشته باشند و به معنای حقیقی کلمه ایفای نقش کنند.
همانطوری که کسی در مواجه با جنگ سخت نگاه تفریحی و شوخی مآبانه به آن ندارد دوستان ما نیز باید باور کنند که عرصه جنگ نرم نیز جهاد است و باید مواجه با آن دقیقا مطابق با همان حساسیت ها و اصول مواجه با جنگ سخت باشد.
قطعا مجاهدت در این عرصه مختص روحانیون و حوزه های علمیه نیست و باید جوانان انقلابی و متدین و به طور کلی افسران جنگ نرم و تمام کسانی که به کرامت و شرافت انسانی قائل هستند نیز به کمک روحانیون شتافته و ایفای نقش کنند و تا جای ممکن از پرداختن به لغویات دوری کنند,چرا که بعضا در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شاهد حضور بی اثر و یا بعضا متاثر نیروهای ارزشی هستیم مانند انتشار پیام ها و یا پست های بی اهمیت و یا کم اهمیت که این خصوصیت با جهاد و مجاهدت سنخیتی ندارد و این روند باید متوقف شود چرا که دشمن برای فساد و ابتذال حتی از یک پیام و یک پست نیز نمیگذرد و از هر فرصتی برای هدف نامبارک خود فروگذار نیست.
مراکز آموزشی و کارشناسان مربوطه نیز باید با پرداختن به موقع و محققانه نگاه اغراق آمیز و مبالغه گونه در مورد این شبکه ها و فضای مجازی را از بین ببرند تا تصمیم گیری در این عرصه راحت تر و مواجه با آن هوشمندانه تر باشد و از طرفی نیز باید نگاه افراطی و تفریطی در مواجه با همه ی تکنولوژی ها از جمله این نرم افزارها کنار گذاشته شود و مزایا و محاسن در کنار نواقص آن دیده و به مردم معرفی شود تا مسئولان امر نیز بتوانند با سرگردانی کمتری ایفای نقش کنند.
و حرف آخر من با خانواده ها این است که متوجه نقش خطیر و مهم خود باشند و از روحانیون و کارگزاران عرصه فرهنگ مطالبه کنند و برای ایمن ماندن فرزندان دلبندشان از خطرات احتمالی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حضور خانوادگی در این عرصه را انتخاب کنند که در این صورت هم آموزش خواهند داد و هم نقش نظارتی خود را به نحو احسن انجام خواهند داد.
جحت الاسلام و المسلمین سیدحسین موسوی
@seyediazsolaletasnimآدرس تلگرام جهت شنیدن انتقادات و پیشنهادات

- نشاط شهر هیچ مسئولیتی در قبال متن نظرات ندارد.
- نظرات شما پس از تایید نمایش داده می شوند.
- نظراتی که شامل توهین و ... باشد تایید نخواهند شد.
- نشاط شهر در قبول یا رد نظر شما آزاد است.
- وارد کردن نام، آدرس ایمیل و متن نظر الزامیست.
- آدرس ایمیل شامل www نمی باشد.
- پس از تکمیل فرم بر روی دکمه ارسال نظر کلیک کنید.