سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

تاریخ انتشار: 1403/10/8 08:00:17
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان:

صادرات سیب‌زمینی ادامه‌دار باشد

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با بیان اینکه صادرات محصول سیب زمینی باید ادامه‌دار باشد، گفت: طبق قانون نمی‌شود برای سیب‌زمینی تعرفه اعمال و صادرات آن را ممنوع کرد مگر اینکه باید یک سال قبل از آن، ممنوعیت صادرات به کشاورزان اطلاع‌رسانی شود.

شناسه خبر: 15946

 

به گزارش نشاط شهر به نقل از ایسنا، بهزاد بابایی اظهار کرد: در مورد قیمت سیب‌زمینی باید میادین تره‌بار کلانشهرها از جمله تهران کاهش درصد حق‌العمل را داشته باشند یعنی دستمزد کمتری بابت فروش بار کشاورزان بردارند تا بتوان تنظیم بازار مناسبی ایجاد کرد و از  میدان بار تا خرده فروشی‌ها  نظارت بهتری انجام بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر قیمت سیب‌زمینی در درب انبارها ۱۴ تا  ۱۷هزار تومان است اما به دلیل ضعیف بودن نظارت‌ها برخی بارفروشان این محصول را به قیمت ۲۵ هزار تومان به مغازه‌داران و خرده‌فروشان می‌فروشند که در این رابطه نیاز به نظارت مطلوب‌تر است.

بابایی افزود: تقاضای ما از میدان‌بار و میادین تره‌بار این است که حق‌العمل و درصد عمل خود را کاهش دهند چون قراردادهای بین‌المللی با کشورهای همسایه در رابطه با صادرات محصولات کشاورزی منعقد شده و آنان نیز باید تعهد خود را اجرا کنند که به عنوان یک قانون، تجارت بین‌المللی اجرا شود.

وی ادامه داد: تولید و نوسان نرخ‌ها بستگی به این دارد که خود کشاورزان در کنار آن که محصولات خود را به میادین تره‌بار می‌دهند خود نیز عرضه مستقیم داشته باشند تا با این اقدام حذف واسطه و دلال صورت بگیرد.

بابایی بیان کرد: ما این پیشنهاد را در انجمن ملی سیب‌زمینی مطرح کرده‌ایم و امیدواریم که در آینده نزدیک این موضوع توسط تشکل‌ها و اتحادیه‌ها عملیاتی شود تا از این طریق عرضه مستقیم محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره خانوارها با حذف میدان بار انجام بگیرد.

وی گفت: وزیر جهادکشاورزی  هم در مصاحبه رسمی اعلام کرد که نمی‌توان صادرات محصولات کشاورزی را ممنوع کرد چرا که قراردادهایی با کشورهای همسایه منعقد شده و باید به این قرار داد عمل کرد و این قراردادها باید ادامه‌دار باشد.

بابایی افزود: در دو سال گذشته سیب‌زمینی‌کاران خسارت شدیدی دیدند و اگر قیمت سیب‌زمینی از نظر کشاورزان مطلوب است این یک جبران خسارت گذشته است چرا که تا زمانی که الگوی کشت به معنای واقعی اجرا شود، ناخواسته در سال‌های آینده شاید باز هم کشاورزان سیب‌زمینی‌کار متضرر شوند ولی به خاطر اینکه همچنان تولید داشته باشند و بتوانند نیاز کشور را تأمین کنند باید عایدی و خروجی این سود مقطعی به جیب روستاییان و کشاورزان برود.

 

 

 

انتهای پیام/ص


برچسب ها: بهار#
ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
سیاسی