سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

جشن نوروز روستای حیدره یاریگر حفظ و ترویج فرهنگ محلی و توسعه گردشگری است
بخشدار مرکزی بهار در گفتگوی اختصاصی با نشاط شهر:

جشن نوروز روستای حیدره یاریگر حفظ و ترویج فرهنگ محلی و توسعه گردشگری است (1404/1/12 23:12:26)

حسینی بخشدار مرکزی بهار جشن نوروز و آئین رودخانه‌ها در روستای حیدره قاضی خان را ضمن اینکه یاریگر حفظ و ترویج فرهنگ محلی و توسعه گردشگری این روستا معرفی کرد، این جشن را فرصتی برای گردهمایی و تقویت پیوند های اجتماعی در میان مردم محلی و گردشگران نیز دانست.
پیوند «چهارشنبه سوری» و «سیزده به در» با ایزد تیر

پیوند «چهارشنبه سوری» و «سیزده به در» با ایزد تیر (1404/1/11 16:49:23)

امروز مردم ما با چهارشنبه سوری به استقبال نوروز می‌روند و با سیزده به در به صورت رسمی به جشن‌های نوروزی پایان می‌دهند. جالب آنکه هر دو جشن با ایزد تیر یا تیشتر ارتباط دارند. تیر ایزد باران است که بر خشکسالی چیره می‌شود و باران در فصل بهار که با نوروز آغاز می‌شود به اوج می‌رسد. در طول تاریخ جشن‌ها با تغییراتی همراه بودند و عناصر نوینی به آنها افزوده می‌شده است. برخی از جشن‌ها در دوران قدیم اهمیت فراوانی داشتند و از یادها رفته‌اند و برخی دیگر از اهمیت کم‌تری برخوردار بودند اما به مرور اهمیت یافته‌اند.
این جشن را به آغاز خلقت انسان ربط می دهند/ نوروز را به زمان پادشاهی جمشید که از اساطیر ایران است منسوب میکنند/ آنچه امروزه درباره هفت سین می بینیم ایده ای نوظهور و حاصل تخیلی مرسوم بوده که از روی سلیقه به صورت آدابی خوشایند گسترش یافته است
تاریخ نوروز و هفت سین در ایران

این جشن را به آغاز خلقت انسان ربط می دهند/ نوروز را به زمان پادشاهی جمشید که از اساطیر ایران است منسوب میکنند/ آنچه امروزه درباره هفت سین می بینیم ایده ای نوظهور و حاصل تخیلی مرسوم بوده که از روی سلیقه به صورت آدابی خوشایند گسترش یافته است (1404/1/1 05:45:07)

هرچند این حقیقت وجود دارد که ساسانیان با سبز کردن هفت بذر روی هفت ستون به استقبال نوروز می رفتند و در سینی های نوروز خود هفت شاخه از سبزیجات (گندم، جو، نخود، برنج و...) و یک قرص نان که از هفت نوع غله درست می شد، می گذاشتند، اما این نکات ربطی با سفره هفت سین مرسوم ندارد.
اهمیت صحیفه سجادیه در فرهنگ اسلامی و نقش آن در تربیت اخلاقی و معنوی جامعه

اهمیت صحیفه سجادیه در فرهنگ اسلامی و نقش آن در تربیت اخلاقی و معنوی جامعه (1403/11/16 10:06:19)

امروز ۱۶ بهمن مصادف با پنجم شعبان و سالروز میلاد سیدالساجدین است که در تقویم رسمی به عنوان روز صحیفه سجادیه نامیده شده است و به همین منظور دراین یادداشت به اهمیت صحیفه سجادیه در فرهنگ اسلامی و نقش آن در تربیت اخلاقی و معنوی جامعه میپردازیم.
معرفی شاعران بهار

معرفی شاعران بهار (1403/11/9 12:40:47)

یکی از شاعران خوش ذوق شهر بهار مرحوم محمد غفاری نوین ملقب به (مدیر محمد) هستند که در شهریور ۱۲۹۵ هجری شمسی متولد و در مرداد ۱۳۶۶ بدرود حیات گفته اند. ایشان فرزند مرحوم حسین معروف به( ملت ) بانی و سازنده‌ی حمام غفاری، نوه‌ی حاج غفار بزرگ است.
بزرگداشت علمای روستای حسام آباد برگزار شد

بزرگداشت علمای روستای حسام آباد برگزار شد (1403/11/8 15:12:15)

روستای حسام آباد یکی از روستاهای عالم خیز شهرستان بهار است که مرحومان آخوند ملابخشعلی، آخوند ملا عباسعلی، حاج شیخ حسن عطایی، حاج شیخ احمد عطایی و حاج سید هدایت موسوی را به خود دیده است، به این مناسبت مراسمی به جهت بزرگداشت علمای این روستا در حسام آباد برگزار شد.
سه‌گانه سقوط امپراتوری‌ها در شاهنامه (درس‌هایی حقوقی از گنجینه میراث کهن حکمت و ادب پارسی)

سه‌گانه سقوط امپراتوری‌ها در شاهنامه (درس‌هایی حقوقی از گنجینه میراث کهن حکمت و ادب پارسی) (1403/11/6 19:15:05)

شاهنامه فردوسی، این میراث جاودانه و فاخر ادب فارسی، تنها یک حماسه ملی نیست؛ بلکه گنجینه‌ای از حکمت‌های تاریخی و اجتماعی است که در دل خود رازهای فروپاشی حکومت‌ها را به‌زیبایی و ظرافت به تصویر می‌کشد. سه ضلع اساسی سقوط امپراتوری‌ها در شاهنامه شامل : (ستمگری، سفله‌پروری و زیاده خواهی) است. این سه عامل، نقض آشکار اصول بنیادین حاکمیت خوب، مشروعیت سیاسی و حقوق شهروندی به شمار می‌روند. در ادامه، این موضوع را از منظر حقوق عمومی و قانون اساسی ایران بررسی می‌کنیم.
«شعله‌های سردسیری» (کاوشی ژرف در میراث طنز هکمتانه تا دوران معاصر)
نقد و بررسی کتاب؛

«شعله‌های سردسیری» (کاوشی ژرف در میراث طنز هکمتانه تا دوران معاصر) (1403/10/25 21:50:50)

کتاب «شعله‌های سردسیری» تالیف جواد نوری، اثری است که با نگاهی ژرف و تحلیلی به تاریخ طنز در دیار هگمتانه پرداخته و گنجینه‌ای ارزشمند از لطایف و طنزهای ناب را پیش روی مخاطبان قرار داده است. این کتاب با بررسی جامع و همه جانبه طنز همدان از قرن چهارم هجری تا دوره معاصر، به عنوان یک مرجع کامل و بی‌بدیل در این حوزه شناخته می‌شود. در این مقاله، ضمن معرفی ویژگی‌های برجسته این اثر، به بررسی عمیق‌تر برخی از ابعاد آن پرداخته و جایگاه آن را در تاریخ ادبیات طنز ایران مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.
نقش و حرمت پدران در ایران باستان

نقش و حرمت پدران در ایران باستان (1403/10/25 08:28:42)

حرمتِ خانواده عموماً و پدر و مادر خصوصاً بالاترین و برجسته ترین جایگاه را در شاهنامه دارد از مادر همین بس که می گوید: خانم تهمینه در سوگ سهراب و خانم رودابه در مرگ رستم از شدت سوگواری و جگر سوزی جان به جان آفرین تسلیم می کند! و این می تواند قشنگ ترین تعریف در خالصیّت و دلسوزی و فدایی بودن مادر نسبت به فرزند خود باشد! اما پدر را در شاهنامه حرمتی دیگر است به طوری که بعد از رشد جسمی و دوره نوجوانی فرزند بلافاصله تربیتِ فرزند بخصوص در حوزه ی آیین زندگی و و قواعد شهریاری و رسم پهلوانی و جوانب اخلاقی و جوانمردی و میهن دوستی از مادر به پدر منتقل می شود تا تجربیات بیرون از خانه در اختیار فرزند قرار گیرد! و فریدون نماد واقعی چنین پدری است که تمام شاکله های زندگی را به فرزندانِ خود "سِلم" و "تور" و "ایرج" می آموزد آن سان که بخش بزرگی از جهان به دست این سه برادر اداره و حاکمیّت می شود
پویش نهالکاری «به نام پدر» همزمان با سراسر کشور در روستای آبرومند اجرا شد

پویش نهالکاری «به نام پدر» همزمان با سراسر کشور در روستای آبرومند اجرا شد (1403/10/25 01:12:41)

صبح روز گذشته بیست و چهارم دی ماه در آستانه ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر پویش نهالکاری «به نام پدر» همزمان با سراسر کشور به همت منابع طبیعی و دهیاری روستای آبرومند در فضای بلوار روستا کشت شد.
گوناگون