به گزارش نشاط شهر به نقل از تسنیم، آرزو کاوهای اظهار داشت: بهترین غذای مصرفی در وعده سحر غذایی است که خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری کند.
وی تصریح کرد: با توجه به ساعت صرف افطار و فاصله تا وعده سحر میتوانیم ساعتی پس از افطار یک وعده غذایی مانند یک شام خیلی سبک مصرف کنیم که شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات مثل شیر، ماست و پنیر، میوه و سبزی و نان و غلات برای افزایش قند خون توصیه میشود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه علاوه بر موارد یاد شده، مصرف شیر گرم، فرنی و شیر برنج در هنگام افطار مناسب است، تصریح کرد: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آشهای کم چرب و کم حبوبات، حلیم بدون روغن و مایعات به هنگام افطار و سحر باعث حفظ تعادل آب در بدن افراد میشود.
کاوهای، افزود: مصرف سبزی و میوه در هنگام افطار و در فاصله بین افطار تا سحر به دلیل این که منبع خوبی از آب و فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفیده است و مانع بروز یبوست میشود.
وی با بیان اینکه توصیه میشود در وعده سحر مقدار مناسبی از سبزیهای مختلف مثل سبزی خوردن مصرف شود، عنوان کرد: سبزیها به دلیل این که مواد مغذی مختلف و مقدار زیادی آب دارند، علاوه بر تامین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز از تشنگی در طول روز هم جلوگیری میکنند.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مصرف مواد غذایی شیرین به هیچ وجه در وعده سحری توصیه نمیشود، گفت: چرا که مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین باعث ورود قند خون به داخل سلولها میشوند و به دنبال آن کاهش قند خون ایجاد میشود و سبب گرسنگی زود هنگام روزهدارن میشود.
کاوهای با اشاره به عادات غلط روزهداران در ماه مبارک رمضان، گفت: یکی از عادات غلط غذایی روزهداران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنیهای سرد شروع میکنند که این عادت بسیار نادرستی است و توصیه میشود افراد روزه خود را با نوشیدنیهای گرم دمای معادل دمای بدن نه خیلی گرم، آب جوش، چای کمرنگ و یا شیر گرم آغاز کنند و پس از آن هم از خرما یا کشمش استفاده کنند.
کنترل قند خون با خرما
وی با بیان اینکه مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون نقش بسیار مهمی دارد، تصریح کرد: از این جهت توصیه میشود که در وعده افطار سه تا پنج عدد خرما مصرف شود که منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه باید یادمان باشد که از مصرف بیش از حد خرما مانند سایر شیرینیها پرهیز شود، گفت: در وعدههای سحر و افطار به هیچ عنوان نباید پرخوری کنیم و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینیها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و قند است از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده کنیم.
کاوهای افزود: افراط در مصرف انواع شیرینی هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت و مصرف آب زیاد هم موقع افطار باعث اختلال در هضم مواد غذایی میشود. بعد از صرف سحری هم بسیاری از افراد از ترس این که مبادا در طول روز تشنه شوند مقدار زیادی آب مینوشند که عادت غذایی درستی نیست.
نوشیدن چای بیش از اندازه در سحری ممنوع
وی با بیان اینکه باید از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحر اجتناب کنیم، تصریح کرد: چرا که نوشیدن بیش از اندازه چای در این وعده باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی در بدن باعث میشود که در طول روز به آن احتیاج داریم.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: روزهداران از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند، چرا که این قبیل مواد به خاطر اینکه دیر هضم هستند و باعث میشود که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
کاوهای با تاکید بر اینکه مصرف مواد غذایی سنگین دیرهضم، پرچرب و سرخ شده هنگام افطار اصلا مناسب نیست، عنوان کرد: در مجموع بهتر است که در این ایام به جای غذاهای چرب سرخ کرده از غذاهای آبپز و بخارپز استفاده کنیم.
راههای مقابله با تشنگی در روزهداری چیست؟
وی گفت: یکی از راههای مقابله با تشنگی در ایام روزهداری محدود کردن مصرف نمک در وعدههای افطار و سحر است. دریافت نمک اضافه بدن را مجبور به واکنش میکند و برای دفع این مقدار مازاد مقادیر زیادی آب از بدن دفع میشود. مصرف کافی میوه و سبزی نیز میتواند در طول روز از بروز تشنگی جلوگیری کند که بهتر است مصرف میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد به خصوص در وعده سحر مصرف شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، افزود: برای کنترل تشنگی باید از مصرف مواد غذایی پرپروتئین مثل کبابها در وعهده سحری خودداری شود، چرا که این مواد غذایی به دلیل داشتن پروتئین زیاد باعث تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز میشوند و و روزهدار را دچار تشنگی شدید میکند.
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.