شهرستان بهار

پرورش قارچ خوراکی محرک موتور اشتغال همدان/ قارچ همدان گلخانه دار می شود

شناسه خبر: ۳۸
پرورش قارچ خوراکی محرک موتور اشتغال همدان/ قارچ همدان گلخانه دار می شود

بهار- پایگاه خبری نشاط شهر: توسعه و گسترش پرورش قارچ خوراکی در استان همدان گامی مهم در راستای اشتغالزایی و ایجاد درآمد است به طوری که عدم توجه به این موضوع‌ یعنی نادیده انگاشتن توانایی

بهار- پایگاه خبری نشاط شهر: توسعه و گسترش پرورش قارچ خوراکی در استان همدان گامی مهم در راستای اشتغالزایی و ایجاد درآمد است به طوری که عدم توجه به این موضوع‌ یعنی نادیده انگاشتن توانایی ‌ها و استعدادهای‌ بالقوه و خدادادی که در این سرزمین به ودیعه‌ گذاشته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه امروزه پرورش قارچ خوراکی اهمیت بسزایی در کشور پیدا کرده است، بالا رفتن هر روزه قیمت انواع محصولات پروتئینی خانواده گوشتی در کشور و کشف هر روزه مضرات این نوع از مواد، باعث باز شدن فضای تولید محصولات پروتئینی سالم‌تر و با ارزش غذایی بالاتر، همانند قارچ به فرهنگ مصرف عموم مردم شده است.

همچنین از سوی دیگر جا افتادن هرروزه فرهنگ مصرف باعث ایجاد توجیه اقتصادی ایده آل در تولید قارچ شده است

همین امر موجب شده هر روزه جوانان و افراد با نبوغ بیشتری، امکان تولید و پرورش و سود آوری قارچ را در مقیاس کوچک و بزرگ بررسی کنند.

از سوی دیگر سود آوری بسیاری از واحدهای تولیدی پراکنده شده در کل کشور و همچنین گسترش و بزرگتر شدن هر روزه این واحدها باعث شده که بر جذابیت این فعالیت اقتصادی افزوده شود.

تولید و پرورش قارچ خوراکی به صورت خانگی و صنعتی زمینه ساز اشتغالزایی است

اما با توجه به ظرفیت های استان همدان در راستای تولید و پرورش قارچ خوراکی می توان با تولید این محصول به صورت خانگی و صنعتی زمینه ساز اشتغالزایی نیز شد.

با این وجود این فضا باعث وارد شدن افراد سودجو به این عرصه نیز شده است که با عنوان هدایت و راهنمایی تولیدکنندگان قارچ، سود سرشاری را از طریق گوناگون نصیب خود می کنند.

تولید قارچ در هر فضای سرپوشیده و دارای آب و برق امکان پذیر است

با توجه به اینکه تولید قارچ در هر فضای سرپوشیده و دارای آب و برق امکان پذیر است بهتر است که تولید قارچ از محل های کوچک یا محیط های خانگی با حداقل هزینه شروع شود، تا ضمن آشنایی با روشهای پرورش بتوان به تدریج تولید به صورت صنعتی را گسترش داده تا بتوان تولید این محصول را به صورت صنعتی گسترش داد.

آنچه مسلم است اینکه دلایل اصولی و فراوانی وجود دارد که‌ سرمایه‌ گذاری علمی بر روی قارچ ‌ها به ویژه قارچ ‌های خوراکی در کشور توجیه عقلی‌ و اقتصادی دارد.

عدم توجه به این موضوع‌ یعنی نادیده انگاشتن توانایی ‌ها و استعدادهای‌ بالقوه و خدادادی که در این سرزمین به ودیعه‌ گذاشته شده است.

به هر حال جهان آینده با مشکل بزرگی به نام‌ رشد جمعیت مواجه است که نخستین قدم‌ برای مقابله با این معضل، تامین نیازهای‌ غذایی انسان با استفاده از امکانات بالقوه‌ هر کشور است.

در همین راستا با مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به گفتگو نشستیم.

۲۷ واحد در زمینه تولید و پرورش قارچ در استان همدان فعالیت دارند

حجت الله شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در استان همدان ۲۷ واحد در زمینه تولید و پرورش قارچ فعالیت دارند.

وی افزود: از بین این ۲۷ واحد فعال ۱۵ واحد به صورت خانگی و ۱۲ واحد به صورت صنعتی به تولید قارچ اشتغال دارند.

استان همدان رتبه چهارم پرورش قارچ را در کشور دارد

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان بیان داشت: استان همدان با تولید دو هزار و ۵۰۰ تن قارچ در سال رتبه چهارم را در زمینه پرورش این محصول در کشور دارا است.

شهبازی در ادامه اظهار داشت: تولید قارچ خوراکی یکی از برنامه های اولویت دار سازمان جهاد کشاوری است.

مجتمع گلخانه ای تولید قارچ خوراکی در همدان ساخته می شود

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در حال احداث یک مجتمع گلخانه ای تولید قارچ خوراکی است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: درصورت بهره برداری از این مجتمع گلخانه ای تولید قارچ استان همدان به حداقل پنج هزار تن در سال خواهد رسید.

شهرستان همدان بیش از هزار و ۲۰۰ تن قارچ در سال تولید می کند

شهبازی در ادامه گفت: شهرستان همدان با ظرفیت تولید سالانه بیش از هزار و ۲۰۰ تن قارچ بیشترین میزان تولید را در استان همدان دارد.

وی افزود: شهرستان بهار با تولید سالانه ۷۰۰ تن قارچ رتبه دوم را دراستان دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان همچنین اظهار داشت: شهرستان های ملایر، کبودرآهنگ و نهاوند نیز دارای سهم بسزایی در تولید قارچ استان هستند.

زمینه استفاده از منابع دولتی در زمینه تولید قارچ فراهم شده است

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه با اشاره به شکل گیری کارگروه توسعه بخش کشاورزی که از سال گذشته فعال شده است، اظهار داشت: زمینه استفاده از منابع دولتی اعم از زمین، آب و تسهیلات بانکی در زمینه تولید قارچ فراهم شده است.

وی افزود: متقاضیان علاقمند می توانند در صورت تمایل برای احداث پروژه تولید قارچ از این امکانات استفاده کنند.

تولید قارچ خوراکی می تواند زمینه ساز اشتغالزایی نیز باشد

شهبازی اظهار داشت: تولید قارچ خوراکی علاوه بر افزایش تولیدات قارچ استان می تواند زمینه ساز اشتغالزایی نیز باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اهمیت توسعه تولید قارچ در استان، اظهار داشت: تولید قارچ خوراکی دارای توجیه اقتصادی بالایی در بین زیر بخش های کشاورزی است.

۴۰ درصد از تولیدات قارچ استان همدان به خارج از استان فرستاده می شود

وی در ادامه با اشاره به اینکه امکان فروش در بازار های داخلی وجود دارد بیان داشت: ۴۰ درصد از تولیدات قارچ استان همدان  به خارج از استان فرستاده می شود.

شهبازی در پایان سخنانش با اشاره به اهمیت اشتغال خانگی در زمینه تولید قارچ، اظهار داشت: واحد های اشتغال خانگی می توانند سالانه پنج تا ۱۰ تن قارچ تولید کنند، که با توجه به نحوه مدیریت و سطح تولید آن می توانند درآمد قابل توجهی را نیز کسب کنند.

کارشناس مواد غذایی نیز دراین خصوص گفت: قارچ‌ خوراکی ماده غذایی لذیذ، مقوی‌ و سرشار از ویتامین‌ های ب و ث، فسفر، آهن‌ و پتاسیم است ضمن آن‌که بدون‌ کلسترول است.

منا امینی افزود: مصرف این محصول برای تمامی افراد و به‌ ویژه مبتلایان به بیماری های قلب‌ و عروق، کلیوی، دیابت و همه کسانی که‌ از سوی پزشکان از خوردن گوشت‌ قرمز و نمک منع شده‌ اند بسیار مفید و سودمند است.

وی اظهارداشت: با قارچ می‌ توان غذاهای گوناگون‌ و خوشمزه از قبیل خورش ‌های قرمه سبزی‌ و قیمه، سوپ، کوکو، املت قارچ، قارچ‌ پلو و ماکارونی تهیه و پخت کرد.

قارچ می‌ تواند جانشین شایسته ‌ای‌ برای گوشت قرمز باشد

این کارشناس مواد غذایی گفت: قارچ می‌ تواند جانشین شایسته ‌ای‌ برای گوشت قرمز باشد بدون آنکه‌ مانند گوشت به سلامت انسان آسیب‌ برسانند.

وی عنوان کرد: ارتقای دانش و آگاهی مردم‌ از خواص متعدد قارچ باعث خواهد شد تا تلاش‌ های‌ برای افزایش تعداد واحدهای تولیدی این محصول به‌ عمل آید.

یک تولید کننده قارچ نیز اشتغالزایی را یکی از موارد مثبت در صنعت قارچ‌ دانست و گفت: در هر متر مربع سالن تولید قارچ در سال‌ می ‌توان چهار دوره قارچ برداشت کرد.

علی توسلی گفت: استفاده از تکنولوژی، تهیه‌ بذر و خاک مناسب را در افزایش میزان محصول موثر دانست.

ایجاد صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خراب شدن قارچ ضروری است

این تولید کننده قارچ خوراکی بر ضرورت ارتقای کیفیت قارچ تولیدی و فراهم‌ آوردن امکانات صادرات‌ تاکید و لزوم ایجاد صنایع تبدیلی برای جلوگیری از خراب شدن قارچ را یادآور شد.

با توجه به مباحث عنوان شده در راستای گسترش تولید قارچ و همچنین با توجه به ظرفیت کشورمان و بخصوص استان همدان در تولید این محصول می توان با توسعه مشاغل خانگی و صنعتی اشتغال قابل توجهی را نیز در این زمنیه ایجاد کرد.

همچنین با وجود ارائه تسهیلات از سوی جهاد کشاورزی در صورت وجود اماکن تولید علاوه بر افزایش تولیدات قارچ استان درآمد قابل توجهی نیز نصیب تولید کننده خواهد شد.

با توسعه تولید قارچ استان همچنین می توان شاهد صادرات این محصول به خارج از کشور نیز بود./مهر

نظرات
  • نشاط شهر هیچ مسئولیتی در قبال متن نظرات ندارد.
  • نظرات شما پس از تایید نمایش داده می شوند.
  • نظراتی که شامل توهین و ... باشد تایید نخواهند شد.
  • نشاط شهر در قبول یا رد نظر شما آزاد است.
  • وارد کردن نام، آدرس ایمیل و متن نظر الزامیست.
  • آدرس ایمیل شامل www نمی باشد.
  • پس از تکمیل فرم بر روی دکمه ارسال نظر کلیک کنید.
در جواب نظر
    تاکنون هیچ نظری برای این خبر ثبت نشده است. اولین نفری باشید که برای این خبر نظری ارسال می کنید.
اخبار ویژه
اطلاعیه ها
پربازدیدترین اخبار هفته
پربازدیدترین اخبار ماه
یادداشت
گزارش تصویری
آخرین نظرات کاربران
آخرین اخبار
کانال تلگرام نشاط شهر