به گزارش نشاط شهر، همایش نهضت توسعه آموزشی با حضور فتح الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ ، ابراهیم لشکری آزاد فرماندار شهرستان بهار ،مریم بهمرام. معاونت برنامه ریزی نو سازی و مشارکت های مردمی استان ، بخشداران مرکزی و صالح آباد ،مدیریت آموزش و پرورش شهرستان ، ریاست شورای شهر بهار و دیگر مسئولین وشوراها و دهیاران بخش های مرکزی و صالح آباد در سالن ایت الله بهاری ( فرهنگسرا) برگزار شد.
https://neshateshahr.ir/Press/ShowMediaGraphic/677
نخست حسین فیض اللهی مدیریت آموزش و پرورش شهرستان بهار از اهداف و زیر ساخت های مدارس و همچنین طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی توضیح داد .
سپس فتح الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ، گفت: نهضت عدالت آموزشی کشور از ابتدا عدالتمحور بوده است و بر همین اساس ما عدالت علوی را اعلام کردیم و حضرت علی (ع) را شهید عدالت میدانیم.
او ادامه داد: عدالت آموزشی، که ابعاد مختلفی را در امکانات آموزشی شامل میشود، باید براساس قانون اساسی و شرایط دولت، برای آحاد مردم بهطور رایگان فراهم شود.
اما متأسفانه، عدالت آموزشی بهصورت عادلانه و مساوی توزیع نشده است.
بهعنوان مثال، در شمال تهران بهترین امکانات آموزشی و معلمان وجود دارد، در حالی که در برخی شهرستانها و روستاها، امکانات رفاهی یا وجود ندارد یا بسیار کم است.
توسلی به مشکلات موجود در مدارس اشاره کرد و گفت: در حوزه انتخابیه خودم، برخی مدارس با مشکلات امنیتی یا کمبود تجهیزات آموزشی مواجه هستند و این وضعیت مرا متأسف میکند.
او افزود: دیروز با شهلایی، مدیرکل نوسازی همدان، تفاهمنامهای با ۵۳ بند امضا کردیم. متأسفانه ۱۵۰۰میلیارد تومان در استان همدان به خزانه برگشت داده شده است که ۳۰۰میلیارد تومان سهم نوسازی مدارس بوده است و باتوجه به تورم ۳۰ درصدی، این مبلغ باید زودتر بررسی شود.
توسلی همچنین از همکاری با شرکتهای خصوصی برای کمک به مدرسهسازی سخن گفت و افزود: بر اساس تصمیم شورای اداری شهرستان کبودراهنگ، صنایع فولادین و نیروگاه شهید مفتح مسئولیت ساخت مدارس را برعهده خواهند گرفت.
او در پایان تأکید کرد: من مخالف ارسال معلمان با تجربه از روستاها هستم، زیرا دانشآموزان روستاها و شهرها هیچ چیزی کم ندارند و در مورد رشته های تحصیلی با توجه به شرایط و پتانسیل هایی که در هردو شهرستان میبینم ، متناسب انتخاب شود تا در آینده دچار مشکل نشوند.
فرماندار شهرستان بهار در ادامه گفت: یکی از خدمات دولتها و نظام جمهوری اسلامی، بحث ساحت مدرسه و تجهیز در کنار فرهنگیان آموزش و پرورش است که از برکات نظام محسوب میشود.
وی افزود: دولت چهاردهم به ریاست دکتر پزشکیان در موضوع عدالت آموزشی تدابیر مردمی با شعار وفاق ملی اتخاذ کرده است. یکی از نقاط ضعف در این زمینه، بیعدالتی آموزشی است که مانع از شکوفایی نخبگان در روستاهای دورافتاده شده و باعث میشود برخی نتوانند به مشاغل مورد نظر خود برسند.
فرماندار گفت: با توجه به نهضت عدالت آموزشی، هدف این است که همه دانشآموزان بتوانند تحصیل کنند و در مقاطع تحصیلی موفقتر باشند. این تلاشها میتواند به این منجر شود که هیچ دانشآموزی بیسواد نماند و به درجات علمی بالاتری دسترسی پیدا کند.
وی همچنین از نماینده مردم هر دو شهرستان به خاطر اعتبار بالغ بر ۵۴ میلیارد تومان که در این حوزه کمک کرده، تقدیر و تشکر کرد.
همچنین از خیرین مدرسهساز، بهویژه خیرالله اسدی، که زمین به ارزش ۳۰ میلیارد تومان و تسهیلات ساخت به ارزش ۱۵ میلیارد تومان را برای دانشآموزان فراهم کرده، قدردانی کرد.
در پایان فرماندار از شهرداری و شورای شهر خواست که یکی از خیابانهای شهر بهار به نام پدر خیرالله اسدی ثبت شود زیرا پدر مرحوم وی از خیرین بود.
مریم به مرام معاون برنامه ریزی و مشارکت های مردمی اداره کل نوسازی مدارس استان همدان گفت: باتوجه به تاکید بر الویت و گفتمان دولت چهاردهم همان بحث فضای آموزشی و نهضت عدالت است .
بهمرام اولویت و گفتمان اصلی دولت چهاردهم ، توجه به مدرسه سازی است و دولت در کنار مردم در عرصه سازندگی حضور خواهد داشتند و حضور خیرین مدرسه ساز، موضوع گفتمان جدید نیست و فقط وفاق، همدلی و همکاری مردم را بیشتر از گذشته شاهد بود و دولت چهاردهم این گفتمان را بر مبنای مردم محور و امور اجتماعی ، خیرین مدرسه ساز ، خیرین سلامت، سمن ها و ING ها ، که در سال ۷۷این تشکل مردمی شکل گرفته،در توسعه بهسازی مدرسه و ساخت مدرسه مورد توجه قرار داده است.
معاونت نوسازی مدارس استان تاکید کرد : در راستای نهضت توسعه عدالت طرحی در استان همدان با عنوان اهالی مدرسه ساز شد که با هر تفکر و دیدگاه و اهل هر جا که باشید کنار مدرسه قرار میگیرید و این طرح ضمن ساخت مدارس بهسازی و تجهیزات را هم در بر میگیرد .
وی اضافه کرد: باتوجه به آمار و ظرفیت فضا و کمبودها، درفصل یکساله و طرح نهضت در شهرستان بهار ۵ پروژه تکمیلی با ۴۱ کلاس، ۳ پروژه احداثی با ۲۱ کلاس و
یک پروژه الحاقی در راستای کاهش تراکم بالای ۳۵ دانش آموز انجام می شود.
وی ادامه داد: احداث مدرسه موقوف به نیازسنجی و پیش بینی تحرکات جمعیتی انجام می شود و نوسازی مدارس نقشه و نظارت را انجام و پروژه را پیش می برد.
او گفت : تخریب شبانه روزی بافت فرسوده مدرسه گنده جین و ساخت ۶کلاسه مدرسه در آن روستا ،الحاقی ۴ کلاسه کریم آباد، ۷ کلاسه سیمین در ۱۱۶۰ مترمربع را از دستاوردهای مهم شهرستان اشاره نمود .
شهرستان بهار بیشترین سهم همکاری و نوسازی مدارس را در استان همدان دارد .
بهمرام در ادامه افزود : از اهداف این طرح فرصت ها باهم برابر میکند و دسترسی به امکانات و بهره گیری از حداقل ها و اجرای عدالت آموزشی و ساماندهی مدارس کانکسی و سنگی حائز اهمیت است .
بهمرام معاونت نوسازی مدارس و مشارکت های مردمی خاطر نشان کرد :در شهرستان بهار کاهش تراکم کلاس های بالای ۳۵ نفر، مدارس تخریبی مدارس نیمه تمام و مقاوم سازی در دستور کار است که با مشارکت اهالی با حمایت مردم و دولت انجام میشود.
همچین در پایان نیز گفت : توسلی تنها نماینده مردم در استان همدان که به جد پیگیری میکند وجذب اعتبارات خوبی دراین راستا داشته است .
آرزو میرزایی
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.