سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

تاریخ انتشار: 1400/2/28 09:05:06

وضعیت اهدای عضو در همدان مناسب نیست

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: شیوع ویروس کرونا، استقبال کم خانواده های مرگ مغزی و کاهش سوانح، موجب کاهش آمار اهدای عضو و نامطلوب بودن وضعیت پیوند در این استان شده است.

شناسه خبر: 11064

به گزارش نشاط شهر دکتر مجید حمیدی روز سه شنبه به مناسبت در پیش بودن روز اهدای عضو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از موانع پیش روی اهدای عضو، خانواده ها هستند چراکه بیشتر آنها رغبتی به اهدای عضو بیمار ندارند.

وی اضافه کرد: برخی خانواده ها بر این باورند که بیماران مرگ مغزی قابل مداوا و بازگشت به زندگی هستند اما از نظر علم پزشکی بیماران مرگ مغزی فوت شده تلقی می شوند و این قبیل بیماران را به هیچ نحوی نمی توان درمان کرد.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: زمان اندکی بعد از مرگ مغزی برای حیات اعضا منظور شده است و باید در این فرصت طلایی که ساعات پایانی زندگی است حیات دوباره به بیماران نیازمند عضو بخشید.

دکتر حمیدی بیان کرد: سال گذشته ۴۰ بیمار مرگ مغزی در استان همدان شناسایی شدند که پنج مورد از آنها به علت ابتلا به ویروس کرونا از چرخه اهدای عضو خارج شدند.

وی اضافه کرد: از بین ۳۵ بیمار مرگ مغزی، خانواده ۱۵ بیمار برای اهدای عضو رضایت دادند بنابراین خانواده بیش از نیمی از بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت نداده و تعدادی از این بیماران به علت تعلل خانواده در تصمیم گیری پیش از اهدا جان خود را از دست دادند.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: سال گذشته ۱۵ بیمار برای اهدای عضو آماده شدند اما پیش از اهدا سه تن از آنها فوت کردند و از ۱۲ مورد باقی مانده ۴۰ عضو دریافت شد که به ۴۰ بیمار نیازمند عضو زندگی دوباره بخشید.

دکتر حمیدی ادامه داد: شیوع کرونا، ابتلای بیماران مرگ مغزی به این ویروس و کاهش آمار مسافرت ها و سوانح منجر به بروز مرگ مغزی، ناپایداری شرایط بیمار و ضرورت آزمایش های متعدد، دشواری انتقال بیمار به بخش «سی.تی» و انجام این آزمایش شرایط را برای اهدای عضو دشوار کرده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون سه مورد رضایت برای اهدای عضو در استان همدان صورت گرفته است اما ۲ تن از بیماران مرگ مغزی با توجه به شرایط نامناسب کنونی و تعلل خانواده برای رضایت، پیش از اهدا جان باختند.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: بهترین راهکار برای افزایش آمار اهدای عضو، توصیه والدین به فرزندان یا فرزندان به والدین درباره اهدای عضو در صورت بروز مرگ مغزی است.

دکتر حمیدی بیان کرد: چنانچه افراد پیش از بروز حادثه و بیماری مرگ مغزی، رضایت خود را برای اهدای عضو به خانواده اعلام کنند فرایند اهدا تسریع می شود در این راستا ۸۰ تا ۸۵ درصد این قبیل خانواده ها در صورت مرگ مغزی عزیزانشان، نسبت به اهدای عضو رضایت می دهند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ بیمار در صف دریافت کلیه هستند اما درباره دیگر اعضای بدن از جمله قلب و کبد آماری در دست نیست چرا که بیماران نیازمند باید در سامانه کشوری ثبت نام کنند.

روز ۳۱ اردیبهشت مصادف با سالروز فتوای تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر جایز بودن اهدای عضو با تلاش مسئولان واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با همت واحد اهدای عضو بیمارستان دکتر مسیح دانشوری و با تأیید و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ملی کشور به‌ عنوان روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام /


برچسب ها: اهدای_عضو#
ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی، اقتصادی