به گزارش نشاط شهر به نقل از خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار تن سیب زمینی تولیدی استان همدان فقط در انبارهای "شهرستان بهار" پوسیده و بلا استفاده شد.
در حالی که امسال میزان بارشها خیلی کمتر از پارسال و میانگین بلند مدت بود و بروز خشکسالی در مناطق مختلف کشور را به دنبال داشت، سیب زمینی کاران بهاری همچون سالهای گذشته اقدام به کاشت سیب زمینی کردند.
پیش بینی میشود امسال بیش از ۹۰۰ هزار تن سیب زمینی از مزارع این شهرستان برداشت شود.
نکته قابل توجه اینجاست که برای تولید هر کیلو گرم سیب زمینی حجمی معادل ۳۰۰ لیتر آب مورد نیاز است و با یک ضرب و تقسیم ساده میتوان به این نتیجه رسید که حجمی معادل ۶۰ میلیو مترمکعب آب هدر رفته است ، یعنی حدود ۲ بار گنجایش سد اکباتان همدان.
کاشت و برداشت سیب زمینی در استان همدان پایان خوش آیندی ندارد. از یک سو استخراج آب از منابع زیر زمینی، از سوی دیگر دیگر نبود امکانات فرآوری، صنایع تبدیلی و صادرات؛ و آخر کار هم تل انبار شدن و پوسیدن سیب زمینی در انبارها و بلا استفاده شدن.
به نظر میرسد مسئولان میخواهند جایگاه استان همدان را به عنوان قطب تولید سیب زمینی بودن در کشور حفظ کنند.
سوال اینجاست: به چه قیمتی؟
انتهای پیام /
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.