به گزارش نشاط شهر، به نقل از همدان پیام، با تغییر دولت، همواره شاهد تغییر مدیران در سطوح مختلف بودهایم. یکی از این تغییراتی که در سطح استانی حایز اهمیت بوده، تغییر استاندار است. از آنجایی که استاندار عالیترین و بالاترین مقام دولتی در استان به حساب میآید و از اختیارات زیادی برخوردار است، میتواند تأثیر بسزایی در توسعه و حل مشکلات استانی داشته باشد.
استاندار از طرف وزير كشور به هيأت دولت پيشنهاد مىشود و پس از تأييد انتصاب وى در هيأت دولت، حكم استاندارى با امضاى رئيسجمهور و وزير كشــور صادر مىشود. حال پس از آنکه احمد وحیدی به عنوان وزیر کشور از نمایندگان مجلس رأی اعتماد گرفت، از اواخر هفته گذشته گمانهزنیها و برخی فعالیتهای برای انتصاب استانداران آغاز شده است.
در چند روز گذشته چندین لیست از نام گزینههای احتمالی استانداری استانهای کشورمان منتشر شده است.
گفتنی است که از آنجایی که در دولت اصولگرا بسر میبریم و همواره مدیران همدانی در دولتهای اصولگرا از اقبال و نفوذ بهتری برخوردار بودهاند، از ابتدای دولت سیزدهم گمانهزنیها بر این بود که احتمالاً برخی از مدیران همدان به عنوان استاندار انتخاب شده و حتی استاندار همدان نیز بومی باشد. البته گفتنی است که برخی از سخنان رئیسجمهور در سفرش به خوزستان را میتوان حمل بر سلیقه وی به گزینشهای بومی دانست.
نماینده مردم همدان در مجلس اوایل هفته جاری در جلسهای با حضور مسئولان و مقامات شهری و استانی در رابطه با انتصاب استاندار بیان کرد: قرار شده است باهماهنگى تمامى تشكلهاى استانى با ارائه افراد توانمند و نظرات خود در مجموع با جمعبندى مجمع نمايندگان استان و با همكارى ساير افراد مؤثر تعداد 3 يا 5 نفر را جمعبندى و به وزير كشورمعرفى نمايند.
همدان یک استانداری در تراز استان نیاز دارد
حاجیبابایی نماینده استان در مجلس نیز پیش از این در گفت وگویی با همدانپیام بر انتخاب استاندار بومی تاکید کرد و گفت: در جلسهای که هفته گذشته توسط مجمع نمایندگان استان برگزار شد مصوب گردید که هیچ نمایندهای به صورت انفرادی دنبال مسائل استانداری نباشد و با هماهنگی همه اعضای مجمع نمایندگان استان باشد.
وی در ادامه گفت: قرار شده است با هماهنگی تمامی تشکلهای استانی با ارائه افراد توانمند و نظرات خود در مجموع با جمع بندی مجمع نمایندگان استان و با همکاری سایر افراد موثر تعداد ۳ یا ۵ نفر را جمع بندی و به وزیر کشور معرفی نمایند.
وی با اشاره به شاخصهای استاندار آینده تاکید کرد: برای همدان یک استانداری در تراز استان نیاز داریم که بتواند قدرتمندانه استان همدان را از نظر توسعه در رقابت با سایر استانها در تراز ملی و منطقه ای رشد دهد. وی با تقدیر از حمایت مدیران فعلی استان گفت: همدان با وفور پروژههای مختلف مواجه است و مدیرانی در دولت جدید نیاز داریم که این پروژهها را به نتیجه برساند. حمیدرضا حاجیبابایی همچنین در این مراسم خبر داد که برای جمعبندی گزینههای مطروح، پنجشنبه هفته جاری جلسه مجمع نمایندگان تشکیل میشود.
مجمع نمایندگان 5 گزینه به وزارت کشور معرفی میکند
از همینرو، در رابطه با جلسه آخر هفته مجمع نمایندگان استان برای انتخابات گزینههای استانداری با رئیس مجمع نمایندگان ارتباط گرفتیم.
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی در رابطه با گزینههای مطرح برای استانداری گفت: تقریباً 8 الی 10 نفر برای تصدی استانداری رزومه فرستاده و یا از آنها خواستهایم که رزومه خود را تحویل دهند، که این رزومهها در روز پنجشنبه در مجمع بررسی خواهد شد.
نماینده مردم همدان در مجلس در رابطه با معرفی گزینههای استانداری از سوی مجمع نمایندگان به وزارت کشور افزود: در این دوره وزارت کشور یکسری فرمهایی را فرستاده که بر اساس این فرمها به گزینههای مطرح شده برای استانداری نمره داده شود. پس از آن بر اساس نمراتی که به رزومه و برنامههای این افراد داده میشود، 5 نفر را میبایست مجمع نمایندگان به وزارت کشور پیشنهاد و معرفی کند و وزارت کشور از میان این گزینهها استاندار همدان را انتخاب میکند.
وی در رابطه با اسامی گزینهها گفت: نام برخی از گزینههای استانداری در لیستهای منتشر شده از سوی رسانهها به چشم میخورد، با اینحال برخی مدیران جوان و با سابقه هم به عنوان گزینه مطرح هستند که البته نامی از آنها در این لیستهای منتشر شده وجود ندارد.
رئیس مجمع نمایندگان استان در پاسخ به این پرسش که آیا گزینه غیربومی برای استانداری وجود دارد؟، بیان کرد: خیر در میان گزینههای استانداری همه افراد بومی هستند و گزینه غیر بومی وجود ندارد، البته هستند افرادی که چند سالی است که در همدان حضور ندارند، ولی این افراد همگی بومی هستند. فلاحی در پایان درپاسخ به این پرسش که آیا وزارت کشور حتماً از گزینههای مجمع نمایندگان انتخاب خواهد کرد؟ احتمال دارد که وزارت کشور گزینه غیربومی و خارج از لیست گزینههای مجمع نمایندگان استاندار را انتخاب کند؟، گفت: بنا بر همین است. خود وزارت کشور به تمامی مجامع نمایندگان این فرمها را داده تا نمایندگان استانها 5 گزینه را برای استانداری به وزارت کشور معرفی کنند و نوع تعامل وزارت کشور با نمایندگان در این دوره به این شکل است.
حواشی و شنیدهها
طبق لیستهای منتشر شده و گمانهزنیهایی که صورت گرفته، نام برخی از افراد همچون خسرو سامری، حمید عسگری، عباس صوفی، اسکندر صیدایی، مجید درویشی و اسماعیل زارعیکوشا در این میان برای تصدی استانداری همدان مطرح است. در ادامه به ذکر برخی از حواشی و شنیدهها پیرامون گزینههای استانداری میپردازیم:
- از آنجایی که چند روز پیش اسماعیل زارعیکوشا توسط عبدالملکی وزیر جدید تعاون، کار و رفاهاجتماعی به سمت مشاور این وزارتخانه منتصب شد، نسبت به سایر گزینهها برای تصدی استانداری از شانس کمتری برخوردار است. گفتنی است تا قبل از انتصاب زارعیکوشا به عنوان معاون وزیر کار، او یکی از گزینههای اصلی استانداری به حساب میآمد.
- در میان این گزینهها گفتنی است که سامری و عسگری به عنوان گزینههای پست استانداری همدان در دورههای قبل نیز مطرح بودند.
- برخی به علت ارتباط و همکاری عسگری و وزیر کنونی کشور در وزارت دفاع، او را گزینه اصلی تصدی استانداری همدان میدانند.
- صیدایی تا چندی پیش به عنوان گزینه استانداری استانهای کهگیلویهوبویراحمد، ایلام و کرمانشاه به حساب میآمد که در حالحاضر از نام وی به عنوان گزینه استانداری همدان یاد میشود.
- یکی از گزینههای مطرح برای استانداری همدان در ارتباط با خبرنگار ما اظهار کرد که تاکنون مجمع نمایندگان از افراد درخواست رزومه نکردهاند و این خود افراد هستند که رزومه به مجمع ارسال کردند.
گفتنی است در بین گزینه های استانداری همدان این اسامی نیز دیده میشود.
مجید سجادی پناه، حسن مرادی ، محمدرهبري فرد، مجید درویشی، مجید هنرور، سید علیرضا شیرازی، علی قائد رحمتی ،پیمان فلسفی.
طبق گفته فلاحی نماینده همدان گزینههای دیگری هم در میان است که در این گزارش به معرفی گزینههایی که نام آنها مطرح است میپردازیم:
خسرو سامری
مدرک تحصیلی: فوقلیسانس مکانیک
سوابق:
شهردار همدان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان
معاون اداری مالی و معاون فرهنگی شهرداری
معاون برنامهریزی استانداری
معاون عمرانی استانداری
حمید عسگری
سن: 61 ساله
مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد علوم قضائی
سوابق:
رئیس ستاد لشگر 55 ویژه شهدا
رئیس ستاد سپاه استان همدان
سرپرست فرماندهی سپاه استان
مسئول برنامهوبودجه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کشور
مسئول انتصابات و ارزشیابی بسیج کل کشور
رئیس بازرسی بنیاد تعاون بسیج کل کشور
مدیرکلی حوزه استانداری
معاون سیاسی و امنیتی استانداری
مشاور حقوقی وزیر دفاع و جانشین معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
اسکندر صیدایی
سن: 62 ساله
مدرک تحصیلی: دکترای برنامهریزی شهری
- معاون دانشگاه هنر اصفهان
- معاون دانشگاه شهركرد
- مديركل آموزش و پژوهش استانداري اصفهان
- مشاور برنامهريزي استاندار اصفهان
- مدير مطالعات توسعهاي مناطق گردشگري استان اصفهان و چهارمحالوبختياري
- معاون برنامهريزي استانداري البرز
- مسئول مطالعه و تهيه برنامههاي 5 ساله، سند چشمانداز توسعه، آمايش منطقهاي (صنعتي، اقتصادي، اجتماعي، زيربنايي)
- مدير تهيه سند راهبردي علوم جغرافيايي كشور در افق 1404 براي وزارت علوم
- عضو كميسيون دائمي پژوهشگاه مواد و انرژي
- رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي استان ايلام
- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان همدان
مجید درویشی
مدرک تحصیلی: دانشجوی دکترای MDA
سوابق:
- شهردار تویسرکان
- شهردار نهاوند
- معاون گردشگری استان
- شهردار منطقه 4 همدان
- معاون خدمات شهری در شهرداری همدان
- عضو شورای شهر تویسرکان
- سرپرست شرکت سیاحتی علیصدر
- فرماندار اسدآباد
- مدیر کلی دفتر امور شهری و شوراها
انتهای خبر/
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.