به گزارش نشاط شهر به نقل از روزنامه همدان پیام ، به گفته شهنام عرشی معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، ۸۰۰ هزار دز واکسن آنفلوآنزا در آینده نزدیک در مراکز بهداشتی توزیع میشود که در حالحاضر نزدیک به یک هفته است که مراکز خصوصی این واکسن را تهیه کرده و در تعدادی از داروخانهها در دسترس است.
این واکسن برای واجدان شرایط شامل پرسنل بهداشتودرمان در بیمارستانها و درمانگاهها، مبتلایان به HIV مثبت که در مراکز مشاوره پرونده دارند، جانبازان و ایثارگران، کارکنان و سالمندان ساکن در مراکز بهزیستی و زنان باردار در مراکز بهداشتی به شکل رایگان انجام میشود.
همچنین معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی همدان از ورود محموله واکسن آنفلوآنزا به تعداد محدود در استان همدان خبر داد و گفت: در حالحاضر واکسن آنفلوآنزا قابلیت عرضه عمومی در داروخانهها را ندارد و مطابق نظر وزارت بهداشتودرمان تعداد بسیار محدودی از این نوع واکسن برای بیماران خاص در نظرگرفته شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج خدادادی با تأکید براینکه رعایت شیوهنامههای بهداشتی مربوط به کرونا میتواند تأثیر بسیار زیادی بر جلوگیری از انتقال آنفلوآنزای فصلی یا H۱N۱ داشته باشد، افزود: با توجه به شیوع کرونا و افزایش حساسیت مردم نسبت به رعایت شیوهنامههای بهداشتی میتوان گفت که جمعیت زیادی از مردم جامعه نیازمند دریافت واکسن این ویروس نخواهند بود و از اینرو جای نگرانی در بحث این نوع آنفلوآنزای فصلی وجود نخواهد داشت.
وی گفت: شرایط محدود توزیع واکسن آنفلوآنزا موقتی است و دانشگاه علومپزشکی به دنبال واردات بیشتر این واکسن و توزیع مناسب آن بین افراد واجد دریافت است.
زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا اواسط مهر تا اواخر مهر
یک متخصص بیماریهای عفونی نیز افزود: بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا اواسط مهر ماه تا اواخر مهرماه است، بنابراین به کسانی که مشکلات مزمن همچون دیابت، فشارخون، مشکلات تنفسی و بیماریهای سیستماتیک دارند توصیه میکنیم تا واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
شروین شکوهی گفت: کودکان ۶ ماه تا ۵ سال در گروه پرخطر قراردارند و باید آنها هم نیز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
در طرح واکسیناسیون کرونا مشارکت کنید
استاندار همدان نیز در جلسه ستاد مقابله با کرونا خواستار مشارکت عمومی همه افراد واجد شرایط از طرح ملی واکسیناسیون علیه کرونا تا قطع زنجیره این ویروس شد.
سید سعید شاهرخی بیان کرد: ظرفیت واکسیناسیون در استان همدان روزانه به ۸۰ هزار دُز رسیده است، اما روزانه ۳۰ هزار نفر به مراکز تجمیعی مراجعه میکنند، بنابراین از هم استانیها درخواست میشود نسبت به واکسیناسیون علیه کرونا اقدام کنند.
وی افزود: دانشآموزان و دانشجویان برای حضور در کلاس درس باید نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند، بنابراین از این قشر درباره مشارکت از واکسیناسیون انتظار بیشتری میرود.
استاندار همدان گفت: با توجه به ضرورت واکسیناسیون دانشآموزان بالای ۱۲سال در این راستا باید کمیته بهداشت با مسئولیت علومپزشکی تشکیل و در این کمیته نحوه همکاری بین علومپزشکی و آموزشوپرورش برای واکسینه کردن دانشآموزان بررسی شود.
شاهرخی بیان کرد: باید از ظرفیت خالی پایگاههای تجمیعی برای واکسینه کردن افراد بالای ۱۲سال استفاده کرد و درصورت استقبال نکردن دانشآموزان باید به دنبال آنها رفته یا از مدارس پر جمعیت آغاز کرد.
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.