سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

فضای مجازی فارغ از ظرفیت‌های مثبت آن به دلیل افزایش انواع کلاهبرداری‌ها، بروز جرایم مختلف و عدم توجه کافی به زیرساخت‌های امنیتی تبدیل به یکی از مشکلات جوامع شده است شاهد رشد اینگونه جرایم و تخلفات در حوزه فضای مجازی هستیم‌.

شناسه خبر: 11958

به گزارش نشاط شهر به نقل از واحد اطلاع‌رسانی این معاونت، دکتر عباس نجفی، معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان در شورای پیشگیری از وقوع جرم با محوریت کسب و کارهای فضای مجازی عنوان کرد: فضای مجازی فارغ از ظرفیت‌های مثبت آن به دلیل افزایش انواع کلاهبرداری‌ها، بروز جرایم مختلف و عدم توجه کافی به زیرساخت‌های امنیتی تبدیل به یکی از مشکلات جوامع شده است شاهد رشد اینگونه جرایم و تخلفات در حوزه فضای مجازی هستیم‌. 

   وی با تاکید ضمن اینکه باید برای کاهش آسیب‌های حوزه باید به دنبال اعمال راهکارهای پیشگیرانه باشیم، ادامه داد: علل بروز جرایم مشخص شده و متناسب با آن قوانین و بسترهای قانونی متعددی مانند قانون تجارت رایانه‌ای و قانون نظام صنفی، قانون جرایم الکترونیک در این حوزه برخورداریم اما در اجرای آن با خلاءهایی مواجه هستیم.

   معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان ابراز کرد: مطابق قانون نظام صنفی هرگونه کسب و کار در حوزه فضای مجازی مستلزم اخد پروانه است و آئین‌نامه تحت عنوان "آیین‌نامه اجرایی چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی و بازاریابی شبکه‌ای" وجود دارد اما متأسفانه به علت تمرکز اتحادیه مربوطه در تهران، بقیه استان‌های کشور به این ابزارهای نظارتی دسترسی ندارند و ضروری است با پیگیری جدی از سوی استان این خلا پر شود.

   نجفی با بیان اینکه کلاهبرداری در کسب و کارهای فضای مجازی را یکی از آسیب‌های و مورد تهدید دانست و اظهار کرد: بحث نظارت کسب و کارهای اینترنتی و  اجرای آئین‌نامه نظارت کسب و کار‌های اینترنتی رها شده است و در استان اطلاع‌رسانی دقیق در خصوص شیوه اخذ مجوز و نحوه فعالیت در فضای مجازی وجود ندارد به همین دلیل با انبوه کانال‌ها و وبسایت‌ها روبه‌رو می‌شویم که بخشی زیادی از جرایم در همین بسترهای مغفول مانده شکل می‌گیرد.

وی با بیان اینکه با شیوع ویروس کرونا و افزایش تمایل خرید عموم جامعه از فروشگاه‌های اینترنتی، اکثر خریدهای اینترنتی توسط شرکت پست ایران توزیع می‌گردد، اذعان کرد: بند 11 ماده 5 فصل دوم اساسنامه شرکت ملی پست ایران پیش بینی شده شرکت پست باید نظارتهای لازم بر فرآیند حمل و خرید و فروش های اینترنتی اعمال نمایند.

  نجفی با تأکید بر برگزاری کلاس‌های سواد رسانه‌ای برای عموم جامعه، ابراز کرد: آموزش‌های تخصصی در خصوص نحوه استفاده از فضای مجازی، روش‌های فیشینگ و شگردهای کلاهبرداری باید توسط کارشناسان مربوطه برای خانواده‌ها به خصوص دانش‌آموزان و دانشجویان تشریح گردد و بحث سواد رسانه‌ای باید در سرفصل‌های آموزشی به دانش آموزان پیش‌بینی شود.

 

انتهای پیام/ص


ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:

واکنش سخنگوی دولت به تشکیل اتاق وضعیت حجاب: هیچ بودجه‌ای برای کار ویژه‌ای این‌چنینی، اختصاص نیافته/ رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی بر همگان الزامی است/ رئیس‌جمهور بار‌ها گفته‌اند که نمی‌توان با زور حجاب را تحمیل کرد، کما اینکه با زور نتوانسته‌اند آن را از سر ایرانیان بردارند؛ این تجربه‌ای شکست‌خورده است

سیاسی

واکنش سخنگوی دولت به تشکیل اتاق وضعیت حجاب: هیچ بودجه‌ای برای کار ویژه‌ای این‌چنینی، اختصاص نیافته/ رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی بر همگان الزامی است/ رئیس‌جمهور بار‌ها گفته‌اند که نمی‌توان با زور حجاب را تحمیل کرد، کما اینکه با زور نتوانسته‌اند آن را از سر ایرانیان بردارند؛ این تجربه‌ای شکست‌خورده است