به گزارش نشاط بهار، شهرستان بهار قطب سیب زمینی کشور بشمار میرود که هر ساله حجم زیادی را وارد بازار های داخلی و بعضا خارجی میکند؛ شایان ذکراست در شهرستان بهار و توابع آن شغل کشاورزی رواج بیشتری دارد و بسیاری از ساکنین مشغول به این حرفه میباشند.
سید علی موسوی بهار یکی از کشاورز های زحمتکش شهرستان بهار که سالیان طولانی در این حرفه مشغول میباشد؛ وی هم اکنون رئیس هیئت مدیره شرکت سیب زمینی کاران شهرستان بهار میباشد.
وی در ابتدا به اوضاع سیب زمینی در شهرستان بهار پرداخت و گفت: شهرستان بهار یکی از مهم ترین و بهترین قطب ها در عرضه سیب زمینی خوراکی و بذری در سراسر ایران میباشد که خوشبختانه بیش از نیمی از بذر سیب زمینی که در ایران کشت میشود، از شهرستان بهار تامین میشود و متاسفانه این محصول هم اکنون دارای مشکلات متعددی میباشد.
وی افزود: اگر بخواهیم مشکلات موجود در این حرفه را بیان کنیم باید به کمبود آب، عدم ثبات بازار صادرات، آفت های گوناگون، هزینه های زیاد هرساله و سود دهی پایین و کمبود آگاهی کشاورزان در نحوه استفاده از سموم اشاره کنیم.
وی در ادامه به راه های مقابله با آفت اشاره کرد و گفت: آفت مشکلی است که همواره تمامی کشاورزان با آن مواجه هستند، از جمله بهترین راه های مقابله با این مشکل تناوب زراعی ،ضد عفونی زمین قبل از کاشت، بکارگیری از بذر مرغوب، ضد عفونی بذر و استفاده بهینه از سموم میباشد.
موسوی بهار بیان کرد: خوشبختانه در سال های اخیر رشد قابل توجهی در کیفیت محصولات داشته ایم؛ البته ناگفته نماند که ما در عرصه های ادوات، ارتقا و بروز رسانی آن ها و امکانات شکلهای آبیاری نیز پیشرفت قابل ملاحظه ای کرده ایم.
وی افزود: خوشبختانه شهرستان بهار دارای بیش از یکصد هزار تن ظرفیت سردخانه ای میباشد؛ علاوه بر این ما توانسته ایم تنظیم بازار خوبی را حاصل و در نتیجه سیب زمینی مرغوب و با کیفیتی را روانه بازار کنیم.
وی در ادامه به مشکل کمبود آب پرداخت و گفت: متاسفانه شهرستان بهار مانند دیگر نقاط کشورمان با مشکل کم آبی و ریزش های جوی آن مواجه شده است که قطعا این مشکل بر کشاورزی تاثیر دارد که می توان با کشت های گلخانه ای ،قطره ای و تلفیقی، کشت محصولات کم آب بر تاثیر آنرا کمتر کنیم؛ همچنین حائز اهمیت میباشد که ما در کشت سیب زمینی نیز با کشت ارقام زودرس میتوانیم این تاثیر را به حداقل خود رسانیم که در حال حاضر در شهرستان بهار کشت زودرس درصد کمتری نسبت به کشت میان رس و دیررس را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم مقدار آب مصرفی سیب زمینی با دیگر محصولات نظیر گندم در تناژ تولید مقایسه کنیم خواهیم فهمید که محصول گندم مقدار آب بیشتری را مصرف میکند.
رئیس هیئت مدیره سیب زمینی در ادامه به علل های تک محصولی بودن شهرستان بهار اشاره کرد و عنوان کرد: متاسفانه به علت کمبود زمین نسبت به جمعیت، در اختیار داشتن ادوات کاشت سیب زمینی، در اختیار داشتن تجربه وافر در این حیطه و سود دهی نسبتا خوب این محصول نسبت به محصولات دیگر، بیشتر کشاورزان مایل به کاشت سیب زمینی و در نتیجه تک محصولی میباشند که سیب زمینی ۷۰ درصد و مابقی محصولات نظیر سیر، گندم، جو، یونجه و سیفی جات قریب به ۳۰ درصد کشت را به خود اختصاص داده اند.
وی بیان کرد: آینده حرفه کشاورزی در شهرستان بهار به عوامل متعددی نظیر ریزش های آسمانی، دسترسی به بذر خوب و مناسب، سود مناسب ،هزینه های بصرفه، حمایت دولت در ثبات بازار های خارجه، دسترسی به ادوات بروز و آموزش مداوم بستگی دارد که هر مقدار این عوامل بهتر باشند قطعا آینده روشنی در انتظار کشاورزی شهرستان است.
موسوی بهار ادامه داد: بذر سیب زمینی شامل دو نوع بذر وارداتی و داخلی میباشد، که بذر وارداتی نیازمند مجوز های دولتی میباشد و هر سال شرکت سیب زمینی کاران و دیگر شرکت های خصوصی با توجه به سهمیه مشخص اقدام به واردات از ارقام گوناگون میکنند.
رئیس هیئت مدیره سیب زمینی شهرستان بهار در پایان گفت: اگر ما بتوانیم حمایت دولت را در کنار تولید با کیفیت داشته باشیم و صادرات خود را افزایش دهیم خواهیم توانست پیشرفت چشمگیری را در این عرصه به دست آوریم.
نفیسه قلی پور
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.