به گزارش نشاط شهر به نقل از ایسنا، مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی اظهار کرد: امروزه رقابت در سطح اقتصاد جهانی به سمت تنوعسازی پیش میرود و باید تولیدکنندگان برای رقابت هرچه بیشتر در سطح بازارهای جهانی و محصولات جدید با بستهبندیهای روز به بازار عرضه کنند.
محرمعلی برخورداری خاطرنشان کرد: هدف از بسته بندی کردن مواد غذایی این است که هم زمان نگهداری آنها افزایش یافته و هم مواد غذایی به طور کامل از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی و اکسایشی حفظ شده و در ضمن موجب کاهش هزینه و راحتتر شدن حمل و نقل موادغذایی میشود.
برخورداری کاهش سطح سلامت مواد غذایی را از علائم ضعف در بسته بندی دانست و ادامه داد: ضعف در بسته بندی مناسب صنایع غذایی و محصولات کشاورزی باعث کاهش کیفیت و سلامت مواد غذایی میشود که در نتیجه با مشکل بزرگتر و جدیتر از دست دادن بازارهای هدف منجر مواجه میشویم.
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی یادآور شد: برای جلو گیری از ضایعات موادغذایی، نگهداری و عرضه آنها به صورت سالم به مصرف کننده، بسته بندی مناسب الزامی به نظر میرسد.
وی از عوارض بی توجهی به صنعت بسته بندی گفت و افزود: بی توجهی به این صنعت در واقع لطمه اصلی را به صنعت کشاورزی وارد می سازد. ایران با منابع و محصولات کشاورزی بسیار بالا، هنوز قادر به نشان دادن ظرفیت های واقعی تولید خود در بخش کشاورزی به سایر کشورها و بازارهای هدف نیست و این میتواند به نوعی برای بخش کشاورزی جبران ناپذیر باشد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بسته بندی مواد غذایی و محصولات کشاورزی، به نوعی شناساندن این صنعت و کالاهای تولیدی بخش کشاورزی به خریدار است و مانند پُلی ارتباطی میان خریدار و محصول موردنظر است که به کالا هویت میدهد.
جابر سلیمانی با اشاره به ضرورت بسته بندی مناسب محصولات کشاورزی افزود: وجود کاستیها در بسته بندی مناسب محصولات کشاورزی چالش بزرگی در بخش کشاورزی به شمار می رود که توجه به آن میتواند گروههای زیادی را از این بخش باز کند.
وی خاطرنشان کرد: یک بسته بندی خوب از عناصر مختلفی مانند جذابیت در نام، طراحی زیبا، تبلیغات و قیمت مناسب برای جذب مشتری تشکیل شده است.
سلیمانی بسته بندی نامناسب را در ناتوانی در رقابت با محصولات مشابه تاثیرگذار دانست و ادامه داد: محصولات کشاورزی تولید شده در ایران، بدون اینکه بسته بندی مناسبی داشته باشند، به بازارها عرضه میشوند و به همین دلیل هم نمی توانند آنچنان که باید چه از لحاظ حفظ کیفیت و چه رقابت با محصولات مشابه، توفیقی به دست آورند.
وی یادآور شد: بسیاری از محصولات کشاورزی که در کشور ما تولید میشوند دارای کیفیتی مرغوب و موردپسند مصرف کنندگان سراسر جهان است که میتواند به راحتی جای خود را در بازارهای جهانی باز کند و انواع مشتریان را در طیفهای مختلف سلیقه ای و با انواع خواسته ها به دست آورد.
وی بااشاره به جاماندن از استفاده از تکنولوژیهای لازم برای بسته بندی افزود: متأسفانه به دلیل عدم استفاده از تکنولوژیهای لازم برای بسته بندی از این فرصت طلایی جامانده ایم و با وجود کیفیت بالا و مرغوبیت محصولات کشاورزی مان، بازارهای مصرف را براحتی به رقیبان خود که به لحاظ تنوع و کیفیت تولیداتشان، شاید بسیار با ما فاصله داشته باشند، واگذار می کنیم.
سلیمانی تاکیدکرد: ایران کشوری است با منابع و محصولات کشاورزی بسیار بالا و باکیفیت که به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی مناسب و قوی قادر به نشان دادن ظرفیت واقعی تولید و صادرات خود نیست.
بر اساس این گزارش، مسئولان و دست اندرکاران بخش کشاورزی باید توجه کنند که با ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط و دارای قدرت و رقابت بین المللی میتوانیم نقش مهمی را در کسب ارزش افزوده محصولات تولیدی کشور داشته باشیم. واقعیت امر آن است که امروزه رقابت در سطح اقتصاد جهانی به سمت تنوع سازی پیش میرود و تولیدکنندگان باید برنامههای فروش برای رقابت هرچه بیشتر در سطح بازارهای جهانی را داشته باشند و محصولات جدید با بسته بندی کنند.
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.