به گزارش نشاط شهر به نقل از مرکز بهداشت شهرستان بهار، قارچهای سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت بسیاری به قارچ های خوراکی داشته و این موضوع بسیار خطرناک است. تمیز دادن و تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است و بیتوجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانوادهها و ضایعه در جامعه خواهد شد.
با مصرف قارچهای سمی علائم مسمومیت ۴ تا ۵ ساعت و گاهی تا ۲۴ ساعت به صورت تهوع، استفراغ، اسهال، شکمدرد، بیحالی، عطش، سرگیجه و همچنین عوارض روحی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج یا بیقراری ظاهر میشود.
با توجه به موارد فوق توصیه مؤکد به عموم مردم برای حفظ سلامتی و آرامش خود و خانواده خود، عدم استفاده و خودداری جدی از مصرف قارچهای خودرو است.
یکی از نکات مهم در ارتباط با سموم این است که برای اغلب آنها، پادزهر و به نوعی بستگی به میزان مصرف و شدت مسمومیت امکان درمان وجود دارد ،
اما برای سم قارچ، پادزهر خاصی وجود ندارد و معالجه میسر نیست!
بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری و دقت و عدم مصرف قارچ سمی و ممانعت از ورود سم به بدن است. مصرف قارچ توسط حیوانات و پرندگان بیانگر غیرسمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و با آمادهسازی آن به صورت کباب، آبپز، بخارپز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نرفته و سمزدایی نمیشوند.
نکته ی مهم دیگر نحوه ی تهیه قارچ است که باید از منبع و مکان معتبر و مشخص اتفاق بیفتد و خرید از اشخاص ناشناس و بصورت فله از منابع نامشخص بسیار خطرناک بوده و توصیه میگردد حدالامکان از مراکز معتبر مانند فروشگاه های معتبر ، میادین میوه و تره بار تهیه گردد و همچنین به شکل برش خُرده و ریز شده که نوع قارچ و شکل آن مشخص نیست خرید نشود.
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.