به گزارش نشاط شهر به نقل از مهر، فاطمه محمدی پسند در جمع خبرنگاران، با تأکید بر شیوع عفونتهای قارچی ناخن در میان سالمندان و بزرگسالان اظهار کرد: این بیماری با افزایش سن رایجتر میشود و مردان بیشتر از زنان در معرض آن قرار دارند. همچنین کاشت ناخن و استفاده از کفشهای تنگ از عوامل اصلی ابتلاء در میان زنان مسن و جوان محسوب میشود.
وی بیان کرد: عفونت قارچی ناخن به چند دسته از جمله دیستال، پروکسیمال و سطحی سفید تقسیم میشود. این بیماری به دلایل مختلفی مانند افزایش سن، ضعف سیستم ایمنی، کاشت ناخن، استفاده از کفشهای نامناسب یا قرار گرفتن در محیطهای مرطوب و آلوده ایجاد میشود.
علائم و انواع عفونت قارچی ناخن
متخصص پوست، مو و زیبایی بیمارستان سینافرشچیان همدان توضیح داد: عفونت دیستال از قسمتهای انتهایی ناخن آغاز میشود و به سمت بالا حرکت میکند که در نتیجه آن، صفحه ناخن از بستر خود جدا شده و تغییر رنگ زرد ایجاد میشود. در نوع دیگر، عفونت از پایه ناخن شروع شده و به تدریج به سمت بالا پیشروی میکند؛این نوع عفونت بیشتر در افرادی با نقص ایمنی مانند مبتلایان به HIV مشاهده میشود.
محمدی پسند افزود: نوع سطحی سفید این بیماری با ایجاد دانههای ضخیم و سفید روی سطح ناخن مشخص میشود. این دانهها ناخن را به حالتی خشک، پودری و سفت تبدیل میکنند. همچنین، در عفونت ناشی از قارچ کاندیدا، تورم و قرمزی اطراف ناخن (پارونیشیا) رخ میدهد و ناخن بهتدریج از بستر خود جدا میشود؛ در این نوع عفونت، لکههای زرد یا قهوهای روی ناخن ظاهر میشود و فشار دادن ناخن باعث ایجاد درد میگردد.
وی درباره روشهای تشخیص گفت: برای شناسایی نوع قارچ، از ناخن نمونهگیری میشود و آزمایش اسمیر یا کشت انجام میگیرد. سپس با توجه به نوع قارچ، درمانهای دارویی تجویز میشود.
متخصص پوست و مو و زیبایی بیمارستان سینا همدان افزود: درمان عفونتهای قارچی ناخن معمولاً زمانبر است. برای ناخنهای دست، دوره درمان حدود شش هفته و برای ناخنهای پا ۱۲ هفته طول میکشد؛ این درمان شامل مصرف داروهای خوراکی ضد قارچ و استفاده از کرمهای موضعی است.
آسیبهای کاشت ناخن و توصیههای پیشگیری
محمدی پسند با اشاره به خطرات کاشت ناخن اظهار کرد: در فرآیند کاشت، سطح ناخن تراشیده میشود که این موضوع محیط مناسبی برای رشد قارچ فراهم میکند. همچنین، اگر مراکز کاشت بهداشت را رعایت نکنند، خطر ابتلاء افزایش مییابد.
وی توصیه کرد: افراد تا حد امکان از کاشت ناخن خودداری کنند و در صورت انجام این کار، به ازای هر سه ماه کاشت، یک ماه به ناخنهای خود استراحت دهند تا روند طبیعی رشد آنها بازگردد.
محمدیپسند همچنین تأکید کرد: استفاده از کفشهای تنگ، رطوبت زیاد و عدم رعایت بهداشت از دلایل اصلی ابتلاء به این بیماری هستند. افراد باید با رعایت بهداشت ناخن و جلوگیری از حضور در محیطهای آلوده، خطر ابتلاء را کاهش دهند.
این متخصص هشدار داد: اگر عفونت قارچی ناخن بهموقع درمان نشود، ممکن است به آسیبهای جدیتر از جمله تخریب کامل ناخن یا تغییر دائمی در رنگ و شکل آن منجر شود.
وی در پایان تأکید کرد: مراجعه به پزشک متخصص برای تشخیص و درمان بهموقع از بروز عوارض جدی جلوگیری میکند و روند بهبودی را تسریع میبخشد و هرچه درمان دیرتر آغاز شود، احتمال بهبودی کمتر خواهد بود.
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.