طولانی شدن روند اجرا و احداث پروژههای حوزه راه و توقف آنها در ایستگاه اعتبارات سبب شده تا جاده چهار بانده گردشگری همدان، لالجین، غارعلیصدر با وجود ظرفیتهای فراوان نتواند به توسعه و رونق اقتصادی به ویژه در زمینه گردشگری دست یابد.
نزدیکی به پایتخت، وجود مواهب طبیعی، برخورداری از تمدن و سبقه تاریخی کهن و همچنین داشتن آب و هوای دلنشین و چهارفصل و دو هزار جاذبه فرهنگی، تاریخی و طبیعی استان همدان را به یکی از قطبهای گردشگری کشور تبدیل کرده است و سالانه هزاران نفر به شهرهای لالجین، شهر جهانی سفال و غارعلیصدر، بزرگترین غار آبی قابل قایقرانی جهان در شهرستان کبودراهنگ سفر میکنند که این ظرفیت عظیم میتواند به رشد رکن اقتصادی و اشتغال پایدار این استان کمکهای بیشتری را بنماید.
حضور مسافران و گردشگران در لالجین و غارعلیصدر اگر چه موجب رونق بخشی اقتصاد برخی افراد و هنرمندان هنر صنعت سفال و سرامیک، بازاریان وکسبهها در هر دو شهرستان بهار و کبودراهنگ میشود اما تراژدی تصادفات مرگبار در راه دسترسی این مسافران از همدان به این دو قطب گردشگری را به همراه داشته که ضعف زیرساختی را نمایش می دهد و نبود زیرساختهای مناسب در بخش راه و محدودیت دسترسیها سبب شده تا مسافران و مجاوران، همواره از این موضوع گلهمند باشند.
با این اوصاف، چند روزی استکه طرح چهاربانده کردن جاده گردشگری معروف به جاده غار علیصدر(ینگجه) که باید در اصل بدلیل وجود سه ضلع مثلث اصلی گردشگری پایتخت تاریخ و تمدن، جاده گردشگری همدان، لالجین، غارعلیصدر نامیده شود بهعلت نبود اعتبار متوقف شده و ادوات راهسازی بهجایی دیگر منتقل شدهاند.
این جاده گردشگری یکی از جادههای پُر تردد در استان همدان بهسبب عبور و مرور گردشگران داخلی و خارجی به غار علیصدر و لالجین است و همچنین این جاده، همدان را از مسیر کوتاهتری به استان کردستان و شهرستان بیجار متصل و روستاهای منطقه مهربان نیز در این مسیر قراردارند و بههمین علت تردد در این جاده بسیار زیاد است.
این جاده گردشگری بهعلت دو بانده بودن، سالانه شاهد تصادفات رانندگی بسیاری در سنوات قبل بوده که باعث کشته و مجروح شدن بسیاری از شهروندان لالجین ، شهرهای اطراف و حتی گردشگران شده که به همین دلیل از این جاده بهعنوان یکی از جادههای پرخطر در استان همدان یاد میشود که شاهد حوادث ناگوار و تلخی بوده و به جاده مرگ مشهور شده است.
درضمن نباید فراموش کرد که از این جاده، گردشگران خارجی هم عبور میکنند و مسیر رسیدن به شگفتانگیز ترین غار آبی جهان و لالجین شهر جهانی سفال، در شأن پذیرایی از میهمانان خارجی و داخلی نیست.
از سال قبل با شروع عملیات تعریض جاده گردشگری و اعلام بهرهبرداری از این پروژه برای دوسال دیگر، امیدها برای چهاربانده شدن هرچه زودتر این مسیر برای کسانی که در آن تردد میکنند را زنده کرد.
یک سال پیش بود که عملیات چهاربانده شدن این جاده با حضور مسئولان استانی و شهرستانی کلنگزنی و شروع شد و بارقه های امید در دل مردم منطقه تابیدن گرفت ولی با وضع موجود دیگر امیدی به رفع این مشکلات نیست و این درحالی است که در چند روز گذشته نیز با ایجاد چند سرعتکاه جدید در مسیر ، بدون تابلو و علائم هشداری برای رانندگان ایجاد شده که خطرات این جاده را دو چندان کرده است.
اما حالا خبر مسکوت ماندن این طرح، زمان بهثمر نشستن میوه انتظار طولانی و امید مردم را بهوقتی نامعلوم موکول کرده است که با این اوصاف نیازمند ورود استاندار، فرماندار و دادستان و دیگر مسئولان استانی به این قضیه است که همواره شعار توجه به مناطق گردشگری و گردشگران را باعث رونق اقتصادی استان میدانند.
احمد رجبی راغب
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.