به گزارش نشاط بهار، مجید ریحانی در ادامه مختصراً تاریخچه، رسالت و اهداف تشکیل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار را برشمرد و گفت: با توجه به اهمیت و تأثیر بسزایی که زراعت سیب زمینی در تغذیه، اقتصاد ، اشتغال و معیشت مردم منطقه داشته و دارد و همچنین سطح زیر کشت و تعداد بهره بردارن بالای آن در شهرستان بهار ایجاد تشکلی مردمی جهت ساماندهی، انجام امور صنفی و برآوردن نیازهای جمعی کشاورزان امری بدیهی و لازم به نظر میرسید، با تقاضای کشاورزان در سال ۱۳۶۶ و حمایت و راهنمایی سازمان تعاون روستایی و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و دیگر ارگانهای مرتبط و تلاش هیأت موسس، تعاونی سیب زمینی کاران بهار با استقبال کشاورزان تشکیل و به ثبت می رسد.
ریحانی در ادامه افزود: تعاونی سییب زمینی کاران بهار پس از ۳۴ فعالیت، با همه فراز ونشیب هایی که طی این چندین سال داشته همچنان پر توان تر از گذشته در حال فعالیت می باشد.
مدیر عامل شرکت سیب زمینی کاران شهرستان بهار در ادامه فعالیتهای این شرکت را برشمرد:
_ واردات کشت و تکثیر بذر سیب زمینی گواهی شده تحت نظارت موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال
_ اخذ مجوز مرکز خدمات کشاورزی غیر دولتی
_ احدا ث سردخانه به ظرفیت ۸۰۰ تن
_توزیع کودهای شیمیایی ازته فسفاته و پتاسه تحت عاملیت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان
_ساخت انبار ۱۰۰۰ تنی
_ساخت ساختمان اداری جدید در بلوار کشاورز شهر بهار و انتقال دفتر کار به محیط جدید
_ اخذ عاملیت توزیع بذر گندم ، جو ، ذرت ، کلزا ، نخود
_ راه اندازی فروشگاه سموم و کود های غیر یارانه ای ( اکثر کشاورزان ازدلال بازی، کیفیت ، قیمت و دستیابی به موقع مشکل داشتند و شرکت با ورود مجدد به توزیع با اخذ عاملیت ها از شرکتهای معتبر ، سموم و نهاده ها را با کیفیت عالی و در زمان مناسب با کمترین قیمت در اختیار سهامداران قرار داد)
_ راه اندازی کلینیک گیاهپزشکی با اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی به منظور تشخیص صحیح بیماری و افات و تجویز درست سموم و مشاوره در خصوص نحوه مصرف درست سموم
_ اخذ نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش تراکتورهای سنگین ، نیمه سنگین و باغی شرکت lS ساخت کره جنوبی
_ مکانیزاسیون ، تهیه و فروش ادوات کشاورزی مورد نیاز سهامداران
_ ایجاد مجتمع خدماتی- تعمیر گاهی ادوات، ماشین آلات کشاورزی و دیزلی در پنج باب مغاز ۵۰ متری جمعاً به مساحت ۲۵۰ متر مربع (در حال حاضر این مجتمع فعال می باشد)
_ اقدام به برگزاری کلاس ها و بازدید های ترویجی آموزشی جهت آشنایی و آموزش هر چه بیشتر سهامداران با علوم و فنون جدید به خصوص جهت افزایش بهره وری تولید
_ شرکت در کلیه جلسات شهرستانی، استانی و حتی کشوری مربوط به زراعت سیب زمینی
_ ایجاد سامانه پیامکی جهت ارتباط با سهامداران شرکت ( در سالهای اخیر ، در فضای مجازی اقدام به ایجاد کانال تخصصی تعاونی سیب زمینی کاران بهارنمودیم و این کانال خبری به آدرس Bahar_Potato نزدیک به دو هزار نفر عضو دارد).
وی در ادامه عنوان کرد: تمامی موارد و فعالیت های ذکر شده ، باعث ارائه خدمات هر چه بیشتر به کشاورزان منطقه و موفقیت های روز افزون شرکت شده است و در زمانی که مشکلات اقتصادی دامن گیر اکثر شرکتهای تعاونی می باشد ، مفتخریم شرکت سیب زمینی کاران بهار در کلیه زمینه های مالی – زیر ساختی - فنی و تخصصی حرفی برای گفتن دارد و بین شرکتهای همسان، سرآمد و نمونه می باشد.
ریحانی اذعان کرد: هم اکنون شرکت سیب زمینی کاران شهرستان بهار به این جایگاه رسیده؛ به جایگاهی که با ده سال گذشته خود بسیار متفاوت است و برای رسیدن به آن تلاشهای بیشماری از طرف مدیر عامل ، هیات مدیره ، پرسنل و با حمایت سهامداران و همچنین کمکهای سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی در حال طی مراحل پیشرفت هستیم که شایام ذکر است هنوز برای رسیدن به جایگاه واقعی مسیر زیادی مانده است.
مجید ریحانی اعضای هیات مدیره این شرکت را معرفی کرد و برشمرد:
سید علی موسوی بهار _ رئیس هیات مدیره
مصطفی صمدی رضا _ نایب رئيس
ایوب طالبی و جلیل جباری _ عضو هیأت مدیره
اسماعیل آرین مهر _ بازرس
ابراهیم محمودی به عنوان منشی انتخاب شدند
بله ما مجبور هستیم؛ حتما سوال خواهید پرسید چرا اجبار؟!
هر چند که کشاورز و کشاورزان شهرستان بهار جزء کشاورزانی بسیار فعال، پیشرو و توانمند هستند و در سطح کشور حرف های زیادی برای گفتن دارند اما اکنون در لبه پرتگاهی قرار گرفته ایم که نیاز به تغییر مسیر داریم؛ اگر تغییر ایجاد نشود قطع به یقین محکوم به سقوط خواهیم بود و در قعر پرتگاه قرار خواهیم گرفت.
چرا ما در این موقعیت لبه پرتگاهی قرار گرفته ایم؟!
مهمترین گزینه ها را میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:
تغییرات اقلیمی: اقلیم ما از سرد و مرطوب به سمت گرم و خشک پیش می رود؛ بادهای شدید در طول تمام سال نشان از این تغییرات اقلیمی است.
کاهش شدید بارندگی: نزولات آسمانی شدیداً کاهش یافته است که به حد کافی در این خصوص مطلب ارائه شده است.
سیاستهای دولتی: در حال حاضر سیاست پیش روی دولت حمایت از تولید محصولات کم آب بر مثل گندم، جو، ذرت، کلزا و ... و کاهش سطح زیر کشت محصولات دیگر است.
آلوده شدن منابع خاکی و کم بهره شدن اراضی به علت کشت مستمر یک نوع محصول از دیگر عوامل موثر میباشد.
حال با این تفاسیر که مجبور به تغییر هستیم چه تغییراتی باید ایجاد شود:
۱- رعایت میزان تولید محصول سیب زمینی بر اساس نیاز کشور:
با توجه به کمبود آب قطعا دولت علاقه ای به صدور مجوز صادرات نخواهد داشت پس بایستی دور مقوله صادرات خط کشید؛ در این تفاسیر پس باید نیاز داخل کشور دقیق برآورد شود و به آن میزان تولید داشته باشیم، اگر بیش از حد تولید کنیم هم آب را از دست داده ایم و هم سرمایه خود را !
سیستم برنامه ریزی کلان کشور بایستی اقدام به برآورد دقیق و برای هر منطقه سهمیه تولید اعلام نماید.
۲:- خروج از حالت کشت تک محصولی
۳- تغییر روش آبیاری: آخرین تحول سیستم آبیاری ما مربوط به اواسط دهه هفتاد می باشد که از غرقابی به آبیاری تحت فشار کلاسیک رو آورده ایم که حرکت خوبی بود اما متاسفانه به مهمترین هدف که صرفه جویی و کاهش مصرف آب بود، نرسیدیم؛ چون باید قانون همزمانی وضع میشد که از افزایش سطح زیر کشت همزمان با اجرای آبیاری تحت فشار جلوگیری میشد.
امروز بعد از گذشت چندین دهه مجبور به تغییر سیستم از بارانی به قطره ای و زیر سطحی هستیم؛ کشاورز مجبور به تغییر سیستم آبیاری خود و دولت موظف به حمایت یارانه دار از آن است.
۴- ایجاد صنایع تبدیلی:
برای ایجاد ارزش افزوده اوجب واجبات است؛ که در این مورد هم حرف ها بسیار گفته شده اما در عمل تا به امروز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
۵- کشت فرا سر زمینی:
ما و قبل از ما، پدرمان و پدر بزرگ هایمان به کشت فراشهری، فرا شهرستانی و فرا استانی سالهاست رو آورده ایم و با مزایا معایب و مشکلات آن آشنائیم اما اکنون مجبور به کشت فرا کشوری یا همان فرا سرزمینی هستیم.
ما در کشتهای فرا استانی تنها بوده ایم و بدون هیچ حمایتی تولید کرده ایم؛ البته فراموش نکنیم همین که دولت کاری به کارمان نداشته و قوانین بازدارنده نداشته، خودش به نوعی حمایت محسوب میشود که آن حمایت هم از سالهای آتی کاهش پیدا خواهد کرد.
قطعا همین تفکراتی که هم اکنون در کشت فرا سر زمینی داریم، پدرمان همان سختی ها و تصورات در کشتهای فرا شهرستانی با امکانات آن روز را داشته اند؛ در کشت فرا سرزمینی نیاز به حمایت دولتی و خصوصی و و همچنین نیاز به سیستم منسجم مدیریت شده می باشد.
مرکزی باید ایجاد شود که این امر را راهبری کند؛ مراکزی که تا به امروز وجود داشته اند بسیار ضعیف و تقریبا هیچ فعالیتی نداشته اند.
نمی شود که کشاورزان توانمند ما خانه نشین شوند! باید مرزها را درنوردید و مکان های مناسب را کشف نمود؛ کشورهایی که در انزوای سیاسی نیستند بسیار موفق خواهند بود.
فردا دیر است ...
به قلم مهندس مجید ریحانی
مدیر عامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران شهرستان بهار
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.