این عنوانِ مقاله ای است که در سال ۱۳۸۶ در روزنامه جمهوری اسلامی از بنده به چاپ رسید و اینک با محتوایی متفاوت نوشته می شود. امید است قابل استفاده باشد و از عنایت ویژه ی نشاط شهر هم که در اطلاع رسانی و آکاهی بخشی به شهروندان عزیز و گرامی که حقیر مدیونشانم، قدم بر می دارد، سپاس ویژه دارم.
۱_ باید که رئیس جمهور، خودش و اندیشه ی خودش باشد! مردم به خودِ او و به اندیشه ی او رأی مثبت داده اند نه به اندیشه ی دیگران!! به گفته ی نظامی:
عافیت کس نپذیرفته ام
آن چه دلم گفت بگو گفته ام !!
اگر او خودش نباشد و در تصمیم گیری ها متزلزل و متأثر از نظرات دیگران باشد؛ در امور جاریه ی کشور خلل وارد می شود و محبوبیت خود را از دست می دهد و از خودیتِ خود خارج می شود و حالتِ بَزَک شده و نقش پذیر و هم چون طوطیِ در پسِ آینه خواهد بود!! البته که داشتنِ مشاوران، بحثِ دیگری است! بقول حافظ:
در پسِ آینه، طوطی صفتم داشته اند
آن چه استادِ ازل گفت بگو می گویم!!
٢_ باید که رئیس جمهور، از وزیران خودش قوی تر و کار بلدتر و کارامد تر باشد! تا در تنگناها و مواقع ضروری به جای این که به وزیرش از سر ناچاری بگوید: بیشتر تلاش کنید..!! مشکلات مردم را حل کنید...!! ... باید این کار انجام شود...!! به وزیرانش راهکار ارائه دهد! و در تصمیم گیری های سخت به جای این که وزیران، عملکرد و تصمیم خود را بر او غالب کنند! این رئیس جمهور باشد که که نهایتاً رتق و فتق امور را به دست و تدبیر خودش جاری و ساری گرداند!!
۳_هوش ذاتی بالایی داشته باشد! داشتنِ تحصیلات آکادامیک بسیار مهم است اما هوش ذاتی چیز دیگریست و بسیار ارزشمند تر از تحصیلات فرد است که بیشتر به هوشیاری و کار بلدی و چاره اندیشی و واقف بودن به حواشیِ امور و اتفاقات برمی گردد! این هوشِ تشخیص، غیر از تشخیص مسائل ساده است! ریاست، پَستوهای تو در تو دارد!!
۴_ از ذهن و زبانِ باز و قوی برخوردار باشد و قدرت تکلم و سخنوری فوق العاده داشته باشد و از علوم مختلف بخصوص به تاریخ ایران و جهان تسلط کامل داشته باشد و کلامش همه را به سکوت و حیرت وا دارد! این صحبت های روزمره و جاری نوعی گزارشگریست تا سخنوری!!
۵_ در جایگاه و کلاسِ ریاستِ جمهوری مؤمن بودن و مذهبی بودن و مردمی بودن لازم است اما هرگز کافی نیست! بلکه باید از مدیریت قوی هم بهرمند باشد به طوری که مدیریت، دستِ خودش باشد و وزیران، از او مثل یک فرمانده دستور بگیرند!! نه این که وزیران او را قانع سازند و عملکرد خود را بر او تحمیل کنند! پیامبر اکرم (ص) به ابوز فرمودند: ابوز شما در تقوا کم نظیرید! خیلی ها دوست دارند به جایگاه تو برسند! اما شما خواهشاً مدیریت دونفر راهم قبول نکنید!!!
۶_ در پیِ مسایلِ سبک و روزمره و عوام فریبانه نباشد بللکه همّ و غمّش به امور اساسی و بنیادین و خواسته های نسل امروز باشد؛ نسل امروز گرچه نیاز شکمیِ مهمّی دارد اما نیازهای روحی، روانی، کاری، مسکن، ارتباطات، زمینه های شغلی، فضای باز، جغرافیای بدون مرز، شفافیت، احترام به عقاید و رفع تبعیض ها!! کم نسل پویای امروز را اذیت نمی کند!!
۷_ فکری باز داشته باشد و از افکار کهنه و بسته دست شوید. امروز با امری مخالفت نکند که ده سال بعد آن را اجراشده ببیند مثل حضور زنان در استادیوم که پایه ی دینی نداشت وقبلاً آن را قبیح می دانستند!!
کاظم زارعی
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.