🔰قانونگذار با درک اهمیت این موضوع و ضرورت برخورد قاطع با آن، در ماده 62 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 20 اردیبهشت 1395، تغییر راننده در تصادفات را جرمانگاری کرده و مجازات مشخصی برای آن تعیین کرده است.
✍ماده 62 قانون مذکور بیان میکند:
🔰«هرگاه شخص برخلاف واقع خود را به عنوان راننده وسیله نقلیه مسبب حادثه معرفی کند به مجازات حبس درجه 7 (حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه) محکوم میشود، راننده نیز چنانچه در این امر تبانی کرده باشد به مجازات مذکور محکوم میشود.»
بنابراین، بر اساس این ماده قانونی، تغییر راننده در تصادفات رانندگی به منظور فرار از مسئولیت، جرم محسوب میشود و مجازات حبس از 91 روز تا 6 ماه را به دنبال خواهد داشت.
✍ نکات قابل توجه در این ماده قانونی:
۱_ تبانی: تبانی راننده واقعی با شخص دیگری برای معرفی او به عنوان راننده، جرم محسوب میشود و مجازات مشابهی را به دنبال خواهد داشت.
۲_ اثبات جرم: اثبات جرم تغییر راننده بر عهده کارشناسان تصادفات است. این کارشناسان با بررسی دقیق صحنه حادثه، بررسی مدارک و شواهد، و انجام تحقیقات لازم، میتوانند به طور قاطع تغییر راننده را اثبات کنند.
۳_ تحویل به مراجع قضایی: در صورت اثبات جرم تغییر راننده، مرتکبین به عنوان مجرم شناسایی و تحویل مراجع قضایی میشوند.
✍ اهمیت قانونگذاری در این زمینه:
۱_قانونگذاری در زمینه تغییر راننده در تصادفات، از اهمیت بالایی برخوردار است. این قانونگذاری:
۲_ موجب بازدارندگی از تغییر راننده و تبانی میشود.
۳_ به عدالت و انصاف در رسیدگی به تصادفات رانندگی کمک میکند.
۴_از حقوق قربانیان تصادفات رانندگی محافظت میکند.
♻️ نتیجهگیری:
🔰با توجه به جرمانگاری تغییر راننده در تصادفات و مجازات مشخصی که برای آن تعیین شده است، میتوان گفت که قانونگذار به طور جدی با این موضوع برخورد میکند. این قانونگذاری به منظور ایجاد عدالت و انصاف در رسیدگی به تصادفات رانندگی و حفظ حقوق قربانیان و مجازات متخلفین است.
✍: مهدی رهنما _ فعال مدنی
انتهای پیام/ص
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.