سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

تاریخ انتشار: 1403/9/21 22:24:02
از عشق تا خطر؛

این بار پای درد و دل بانوان کوهنورد بهاری

۲۱ آذر به عنوان روز جهانی کوهنوردی با هدف ایجاد آگاهی و ترویج حفاظت از محیط زیست کوهستانی و ارتقاء ارتباطات بین فرهنگ‌ها و جوانان با کوهستان‌ها در تقویم جهانی شناخته می‌شود.

شناسه خبر: 15882



به گزارش نشاط شهر، هر کس در این راه قدم می‌نهد، از عشق ،از صلابت و شکوه کوه ها،از فتح عنصر خلقت، از لذت صعود بلندی ها و از رمز و راز و آفرینش هستی سخن می‌گوید در همین راستا با چهار تن از بانوان سختکوش و صبور کوهنورد شهرستان بهار به گفتگو پرداختیم.

فرشته سادات مصطفوی، این بانوی جوان طبیعتگرد و کوهنورد بهاری از نحوه ی آشنایی خود با این رشته چنین گفت: از کودکی و سال‌های ابتدایی در عرصه‌های مذهب، هنر و فرهنگ فعالیت می‌کردم و از دوران دبیرستان با طبیعت گردی آشنا و جنگلنوردی را از جنگل‌های برنا شروع کردم.



وی ادامه داد: اشتیاق و علاقه من در این راه باعث آشنایی من با کوهنوردی شد و از سال ۱۴۰۰ به صورت حرفه‌ای این رشته را دنبال می‌کنم و علاوه بر فتح قله‌های استان همدان موفق به صعود به برخی از قلل برون شهری نیز شده ام.

وی اولین خاطره از سفر خود را بسیار به یاد ماندنی و انگیزه‌ای برای ادامه این ورزش دانست و گفت: اولین کوهنوردی من با ۸ الی ۹ ساعت پیاده‌روی در حالی بود که با تجهیزات کوهنوردی آشنا نبودم و با یک کوله مدرسه و کفش اسپرت همراه گروه رفتم، لیدر به من گفت که با این تجهیزات ادامه راه برایم ممکن نیست اما من حتی سریع‌تر از بقیه اعضا و بدون خستگی به قله رسیدم.

وی به یکی دیگر از خاطرات کوهنوردی اش اشاره کرد و گفت: یک بار زمانی که همراه گروه به کوه‌های زنجان رفته بودیم از شیب تندی بالا می‌رفتم که همان لحظه سنگ نسبتاً بزرگی از کوه سقوط و با شتاب من اصابت کرد ،اما علاقه من به این ورزش هرگز باعث نشد که این اتفاق و سختی‌های دیگر من را از این عرصه دور کند.

زهرا شالبافیان، زهرا طلایی و فاطمه رضایی نیز از دیگر بانوان موفق کوهنورد شهر بهار هستند که پس از آشنایی با کوهنوردی آنها نیز با عشق به این ورزش نه تنها از پستی بلندی‌های این کره خاکی بلکه از ناملایمات و مشکلات زندگی نیز عبور کرده اند.

آنها کوهنوردی را نه یک ورزش بلکه زندگی می‌دانند و می‌گویند: ورزش کوهنوردی سخت‌ترین، پرهزینه‌ترین، پرخطرترین و در عین حال مظلوم‌ترین ورزش است‌.

بانوان کوهنورد بهار به مشکلات خود در این ورزش اشاره کردند و گفتند: تمامی برنامه‌های کوهنوردی بانوان در بهار به صورت مستقل و خودجوش و بدون مربی با سرپرستی چند تن از خانم ها برگزار می‌شود و ما تاکنون هیچگونه حمایتی از سمت هیئت کوهنوردی بهار دریافت نکرده ایم.

آنها ادامه دادند: در هنگام صعود خطرات متعددی از جمله احتمال ریزش سنگ ، حمله حیوانات درنده و در فصل سرما سقوط بهمن و... کوهنوردان را تهدید می‌کند و عدم وجود مربی در کنار گروه‌های کوهنوردی باعث می‌شود بیمه حتی برای کوچکترین اتفاق به هیچ یک از اعضای گروه تعلق نگیرد.

این بانوان عدم وجود مربی را از اساسی‌ترین مشکلات عنوان کردند و گفتند: این این موضوع باعث عدم برگزاری منظم برنامه‌ها همچنین عدم هماهنگی اعضای گروه می‌شود چه بسا بسیاری از بانوان به همین دلیل در گروه‌های کوهنوردی استان شرکت می‌کنند.

زهرا شالبافیان بانوی با تجربه طبیعت گرد و کوهنورد از تجربه خود در این راه می‌گوید: کوهنوردی را از سال ۹۸ با سرپرستی آقای مصطفی نیکو تجربه کردم، توانمندی و مهارت بی نظیر ایشان در کوهنوردی و تشویق ایشان باعث شد بیش از پیش علاقمند به این ورزش شوم.



بانوی کوهنورد از گلایه خود خطاب به مسئولین گفت: ما اiز تمام سختی‌ها و مشکلات این ورزش عبور می‌کنیم و آنها را نادیده می‌گیریم اگر تنها ذره‌ای حمایت مسئولین از جمله هیئت کوهنوردی را داشته باشیم.


زهرا طلایی بانوی پیشکسوت که از سال ۸۳ وارد این ورزش شده و سنگنوردی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کند  گفت :با تلاش ها و پیگیری های  آقای محمد واحدی نظیر،دیواره سنگنوردی  سال‌ها پیش در سالن مهرورزان شهر بهارا جرا و نصب شد، اما مدت‌هاست که این دیواره بلا استفاده مانده است و در حالی که بسیاری از بانوان علاقمند به این ورزش هستند به دلیل نبود مربی در بهار مجبور به صرف هزینه و و یادگیری سنگ نوردی در دیگر شهرها ازجمله همدان هستند.

وی ادامه داد: در همان سال‌ها آقای واحدی خود هر آنچه را که در کلاس‌های تخصصی و با صرف هزینه آموزش می‌دیدند رایگان در اختیار ما قرار می‌دادند و کلاس‌های رایگان سنگ نوردی و بهمن شناسی برگزار می‌کردند.

فاطمه رضایی بانوی کوهنورد شهرستان بهار از ۱۰ سال پیش این حرفه را شروع کرده و به بسیاری از قله‌های کشور صعود کرده است وی نسبت به بی‌توجهی مسئولین به کوهنوردان واکنش نشان داد و گفت: در شهرستان بهار بسیاری از خانم‌ها و آقایان موفق کوهنورد در این زمینه خوش درخشیدند از جمله خانم صفا ذبیحی که به چندین قله خارج از کشور از جمله آرارات و ارمنستان با هزینه شخصی خود صعود و آقای علی عباسی با صعود به دیواره علم کوه افتخارآفرینی کرده اند اما هیچ کجا نامی از آنها برده نشده است.

آنها در پاسخ به اینکه الگوی شما در این عرصه کیست گفتند: در این راه هرگز نمی‌توان خود را با دیگری مقایسه کرد بلکه باید خودت را با دیروز خودت مقایسه کنی با ۱۰ سال پیش تا کنون که چگونه کوهنوردی باعث تندرستی، شادی و ایجاد انگیزه و حال خوب در تو شده است.

در کلام آخر به گفته این بانوان، کوهنوردی دیوانگی می‌خواهد؛ کوه با تمام پستی و بلندی‌هایش و با تمامی سختی‌ها و ناملایماتش به معنای واقعی زندگی و حس لمس قطره‌ای از عظمت خلقت است.

 

 

هانیه عبدی

 

 

 

انتهای پیام/ص

 


برچسب ها: بهار#
ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی، اقتصادی