به گزارش نشاط بهار؛ دکتر جمشید نعمتی استاد دانشگاه،کارشناس انرژی و توسعه ی پایدار،عضو پایه یک و رئیس کمیته آموزش و رئیس کارگروه تخصصی مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان همدان در رشته ی تأسیسات مکانیکی و همچنین کارشناس و مدرس تأسیسات و زیرساخت های شهری در ابتدا یکی از عوامل و پتانسیل های تحقق اقتصاد مقاومتی را مدل درونزا و برونگرا در بخش کشاورزی دانست و گفت: بیش از ۱۴۰ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان همدان در حال فعالیت هستند که ۲۷ درصد از ارزش افزوده تولیدی استان را برعهده دارند.
وی افزود: همچنین ۴/۳ درصد ارزش افزوده کشور و ۲۳ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است که بر این اساس ، ایجاد و راهاندازی صنایع تبدیلی از اولویتهای کشاورزی استان است.
دکتر نعمتی به اهمیت این محصول اساره کرد و اذعان داشت:در این که سیب زمینی یکی از غذاهای اصلی بعد از نان و برنج در سبد غذایی خانوارهای ایرانی است شکی نیست؛ به همین دلیل هرگونه فعالیت از تولید این محصول تا فرآوری برای افزایش ماندگاری و ایجاد ارزش افزوده برای آن و رفع نیاز بازار و توجه به سلیقه مردم خصوصا نسل جوان، امری ضروری به نظر می رسد .
این کارشناس انرژی و توسعه پایدار در ادامه بیان کرد: بر اساس آمارهای منتشره میزان تولید سیب زمینی در کشور سالانه حدود ۵ میلیون تن و میزان مازاد برمصرف حدود ۶۰۰ هزار تن میباشد و این رقم ایجاد صنایع تبدیلی در استان های مختلف را توجیه پذیر می کند .
وی عنوان کرد: استان همدان با تولید قریب به یک میلیون تن سیب زمینی در سال جزء مراکز اصلی تولید این محصول در کشور است و با انجام مطالعات و بررسیهای لازم در این بخش مهم استان، انجام مطالعات و بررسیهای لازم به منظور شناخت استعدادها، توانمندیها، نارساییها و فرصتهای مربوط به توسعه و حمایت از صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی میتواند در این امر راهگشا باشد و باتوجه به اینکه شهر بهار یکی از قطب های تولید این محصول است ، توان و پتانسیل ایجاد صنایع تبدیلی سیب زمینی را دارا میباشد .
این مدرس تاسیسات شهری عنوان کرد: از محصولات مختلفی که از سیب زمینی میتوان فرآوری و نیاز بازار را مرتفع نمود، میتوان به سیب زمینی سرخکرده یخ زده ، آرد سیب زمینی ، پوره سیب زمینی ، پرک سیب زمینی ، خلال سیب زمینی ، چیپس سیب زمینی و نشاسته اشاره نمود که علاوه بر اشتغال زایی مستقیم ، مواد اولیه صنایعی مانند بسته بندی مواد غذایی ، نان و غذاهای آماده را تامین مینماید و همچنین محصولات فرآوری شده از سیب زمینی خصوصا فرنچ فرایز ( سیب زمینی سرخ شده منجمد ) از توان خوبی برای صادرات و ارز آوری برای کشور و ایجاد ارزش افزوده برای تولیدات این محصول دارا می باشد و با توجه به نزدیکی مواد اولیه به کارخانه تولید کننده که یکی از اصول طراحی صنایع تبدیلی میباشد ایجاد این صنعت در شهر بهار توجیه پذیر است .
وی در پایان تاکید کرد:همچنین با توجه به نیاز مبرم کشور به ایجاد شغل خصوصا در استان همدان، احداث این نوع صنایع که ماده اولیه آن در دسترس میباشد بسیار ضروری است و با ایجاد یک واحد تولید با مقیاس کوچک و متوسط بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم را به همراه خواهد داشت و با احداث این صنایع میتوان از هدر رفت و ضایعات سیب زمینی تولید استان و کشاورزان جلوگیری نمود چراکه معمولا آمار ضایعات مواد غذایی تولیدشده در کشور ما ، به دلایل مختلف که نبود صنایع تبدیلی یکی از آنها میباشد بسیار فراوان است و بطور متوسط برای محصولات مختلف بین ۱۵ تا ۳۰ درصد تخمین زده میشود که سیب زمینی هم در این محدوده قرار دارد .
دکتر جمشید نعمتی
انتهای پیام /
*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست
* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.
* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.