سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

همدان قطب تولید سیب زمینی کشور و بارانداز آن محسوب می‌شود و افزایش قیمت‌ این محصول، کشاورزان استان و مردم کشور را نقره داغ کرده و خبری از حذف دلالان و واسطه ها نیست.

شناسه خبر: 12272

به گزارش نشاط شهر به نقل از خبرگزاری مهر،  ایران جایگاه سیزدهم تولید سیب زمینی در جهان و همدان جایگاه نخست را در ایران دارد و بیشترین مقدار محصول نیز در شهرستان بهار برداشت می‌شود. هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار تن سیب زمینی در همدان تولید می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: امسال ۲۰ هزار هکتار سیب‌زمینی در مزارع استان همدان کشت شده که برآورد می‌شود از این سطح ۹۰۰ هزار تن محصول برداشت شود.

علی بایگانه در این زمینه عنوان کرده است که در سال گذشته ۲۸ هزار و ۸۰ هکتار سیب‌زمینی در مزارع همدان کشت شده بود که ۹۱۳ هزار تن محصول از این سطح تولید شد.

اما حال این روزها شاهد تب بازار در زمینه سیب زمینی هستیم، تبی که حتی به همدان به عنوان قطب تولید سیب زمینی کشور هم سرایت کرده و البته شاید از همدان به دیگر استان‌ها رسیده است!

چند روز پیش بود که رئیس اتحادیه میوه و تره بار همدان با بیان اینکه برودت هوا و انبار کردن سیب‌زمینی‌ها توسط افراد سودجو سبب گرانی این محصول در بازار شده است، گفت: قیمت هر کیلو سیب‌زمینی در مرکز میدان بار همدان ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که ۳۰ تا ۳۵ درصد هم به عنوان سود خرده‌فروشی بر روی این قیمت اعمال می‌شود.

رضا البرزی با تاکید بر اینکه یک عده افراد سودجو و دلال سیب‌زمینی را با نازل‌ترین قیمت از کشاورزان زحمتکش خریداری و در انبارها دپو می‌کنند، اظهار کرد: وقتی عرضه یک کالا کم شود قیمت آن روند صعودی پیدا می‌کند؛ استان همدان هیچ گونه کمبودی در زمینه تولید سیب‌زمینی نداشته است، اما واسطه‌ها و دلالان سبب ایجاد آشفتگی در بازار می‌شوند.

این روند اگرچه قرار بود فروکش پیدا کند و شاهد متعادل شدن نرخ سیب زمینی در بازار باشیم اما این مسیر را دنبال نکرد و با کمبود و افزایش بسیار قیمت این محصول در کشور روبرو شدیم.

به نوعی که گزارش میدانی خبرنگار مهر حاکی از افزایش قیمت این محصول در بازار همدان است، قیمت سیب زمینی در بازار همدان به کیلویی ۱۲ تا ۱۶ هزار تومان رسیده است.

نقره داغ شدن مردم با سیب زمینی همدان!/ خبری از حذف دلالان نیست

۲۴ ساعته قیمت سیب زمینی همدان را کاهش دهید

در این زمینه، وزیر جهاد کشاورزی طی گفتگویی تلفنی با بهزاد بابایی؛ مسئول سازمان توسعه کشاورزی مردم همدان و مشاور عالی خبرگان کشاورزی کشور در مورد گرانی بی سابقه سیب زمینی، خواستار بررسی علت عدم ورود سیب زمینی‌ها همدانی به بازار شد و گفت: چرا باید سیب زمینی به کیلویی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان برسد؟ مشخص است که سیب زمینی‌ها به بازار وارد نمی‌شود.

ساداتی نژاد با بیان اینکه اگر صادرات سیب زمینی را ممنوع کنیم، آیا سیب زمینی کاران خوشحال می‌شوند؟ اظهار کرد: فقط بیست و چهار ساعت زمان برای بهبود بازار سیب زمینی و کاهش قیمت سیب زمینی تعیین می‌شود.

بهزاد بابایی نیز در این زمینه با بیان اینکه سیب زمینی کاران در این زمینه اذعان دارند که بخشی از این روند به سبب جبران خسارت بوده، گفت: ما چندین مرتبه برای ممنوعیت صادرات به کشاورزان هشدار داده بودیم، کشاورزان برای جبران خسارت سال‌های گذشته و ذخیره برای آینده تعلل در فروش می‌کنند.

مسئول سازمان توسعه کشاورزی مردم همدان با بیان اینکه این موضوع را به کشاورزان بارها اعلام کرده‌ام، عنوان کرد: یک سوم سود در سیب زمینی به جیب کشاورزان می‌رود، دلالان و واسطه‌ها سود اصلی سیب زمینی را می‌برند.

اما به راستی چرا باید روند به این صورت ادامه پیدا کند؟ این روزها نه تنها در استان‌های کشور با قیمت ناگهانی سیب زمینی روبرو هستیم بلکه در استان همدان به عنوان قطب تولید سیب زمینی کشور که بسیاری از سیب زمینی کاران آن در دیگر استان‌ها نیز به کشت این محصول می‌پردازند، نیز همین شرایط را دارند.

 

واسطه‌ها را حذف کنیم

خسرو طالبی رحیق در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: علت گرانی قیمت سیب زمینی به سبب شرایط جوی بود به نوعی که در این روزها، یک سری بارش‌های برف و باران در کشور را شاهد بودیم.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی ایران خاطرنشان کرد: غرب کشور، کردستان، کرمانشاه، همدان، زنجان و غیره برف خوبی بارید و هوا هم سرد شد؛ در این مدت، همزمان در جنوب کشور، مانند کرمان که فصل برداشت سیب زمینی است؛ بارندگی بود و همین روند موجب شد تا با کاهش سیب زمینی در بازار روبرو باشیم.

وی خاطرنشان کرد: باران باعث کاهش عرضه سیب زمینی به بازار شد و در استان‌های غربی نیز سرما و یخبندان به این موضوع دامن زد به نوعی که روستاییان نتوانستند سیب زمینی‌های خود را که در انبار بود به بازار منتقل کنند.

نقره داغ شدن مردم با سیب زمینی همدان!/ خبری از حذف دلالان نیست

رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی استان همدان در پاسخ به اینکه «آیا این موضوع تنها دلیل گرانی قیمت سیب زمینی بود؟ و اینکه چرا سیب زمینی همدان در دیگر استان‌ها مانند تهران ارزان‌تر به فروش می‌رسد؟»، گفت: سرما این قسمت را با مشکلاتی روبرو کرده است اما در مجموع، نیازمند ورود مناسب در عرضه سیب زمینی و البته سایر محصولات کشاورزی هستیم.

طالبی رحیق ادامه داد: باید بتوانیم در این عرصه‌ها، بخش خصوصی و دولتی را در کنار هم وارد کار کنیم؛ چراکه کشاورزان می‌بینند که سیب زمینی‌هایی که از آنها درب انبار کیلویی ۸ هزار تومان خریداری می‌شود، ناگهان بدون زحمت توسط واسطه‌ها به کیلویی ۱۶ هزار تومان رسیده و به فروش می‌رسد بدین ترتیب باید بتوانیم این واسطه‌ها را حذف کنیم.

نظارت از عمده فروشی تا خرده فروشی ضعیف است

رئیس انجمن سیب‌زمینی استان همدان تصریح کرد: یک کشاورز، یک سال سرمایه و عمرش را گذاشته تا یک کیلو سیب زمینی تولید کند، حالا آن را کیلویی ۸ هزار تومان می‌فروشد. در عرض ۲۴ ساعت، دیگران آن را با دو برابر قیمت به مصرف کننده می‌رسانند، حال باید بررسی شود که این هشت هزار تومان دوم، چرا با این روند در حال پیشروی است؟

وی ضمن ابراز گلایه مندی گفت: باید دید این موضوع از کجا نشأت می‌گیرد و چطور قرار است ادامه پیدا کند، بنده بارها گفته‌ام که نظارت از عمده فروشی تا خرده فروشی ضعیف است. در عمده فروشی سیب زمینی را کیلویی ۹ هزار تومان می خرند و می‌فروشند، پس چرا این قیمت ناگهان برای مصرف کننده گران می‌شود؟

طالبی رحیق در پاسخ به اینکه «آیا روزبازارها در این بین می‌توانند کمک کننده و نقشی در تعدیل قیمت‌ها داشته باشند؟»، اظهار کرد: در این زمینه، پیشنهادی از طرف انجمن سیب زمینی ارائه کردیم، تا در دو یا سه نقطه اقدام به فروش و عرضه محصولات کشاورزی مانند سیب زمینی شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: این روند نباید توسط سازمان تعاون روستایی دنبال شود، چراکه مجدد هزینه بر است بلکه باید، همین کشاورزان و تولیدکنندگان عمده چند نفری در جاهای خاص وارد عرضه مستقیم محصولات شوند.

نتیجه پیشنهاد ما به جایی نرسیده است

وی خاطرنشان کرد: این راحت ترین کاری است که می‌توان در استان همدان در پیش گرفت؛ اما نتیجه پیشنهاد ما به جایی نرسیده است.

طالبی رحیق با تاکید بر اینکه در این زمینه ما می‌توانیم محصولات را در جاهایی مشخص و معین نه زیر نظر میادین میوه و تره بار به فروش برسانیم، اظهار کرد: در میادین میوه و تره بار روی هر کیلو سیب زمینی دو هزار تومان و دیگر مبالغ اضافه می‌شود و اینها موجب افزایش دوباره هزینه‌ها برای مصرف کنندگان می‌شود.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی ایران تصریح کرد: تولیدکنندگان می‌توانند با عرضه مستقیم وارد کار شوند و کیسه‌های ۱۰ کیلویی سیب زمینی را به قیمت‌های مناسب به فروش برسانند اما باید برای این موضوع برنامه ریزی شود و به مرحله اجرایی برسد.

نقره داغ شدن مردم با سیب زمینی همدان!/ خبری از حذف دلالان نیست

استان همدان درحالی قطب تولید سیب زمینی کشور و بارانداز این محصول محسوب می‌شود که این روزها افزایش قیمت‌های سیب زمینی مردم همدان را نقره داغ و خبری از حذف دلال نیست.

برای این موضوع چه تصمیماتی قرار است اندیشیده شود؟ ورود بسیار دلالان و واسطه‌ها به این موضوع نه تنها موجب گرانی این محصول در بازارهای کشور بلکه کمبود آن هم شده است.

نکته دیگر، غرفه‌های عرضه مستقیم این محصول در همدان است که بارها مطرح اما تاکنون به نتیجه نرسیده است؛ موضوعی که باید در آن شاهد عرضه مستقیم، بدون واسطه و البته بدون ورود سازمان تعاون روستایی و میدان میوه و تره بار باشیم تا التهاب از بازار گرفته شود تا در این بین نه تنها دستان کشاورزان خالی نماند بلکه به مصرف کنندگان و مردم نیز توجه شود.

 

انتهای پیام/ص


ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:

بیش از ۱۳۰ برنامه در هفته کتاب و کتابخوانی اجرا خواهد شد/ بر اساس آمار مردم شهرستان بهار به مدت یک سال، ۵۷ هزار و ۸۸۱ نسخه کتاب را به امانت برده و مطالعه کرده اند/ مجهزترین و به روزترین سالن آمفی تئاتر شهرستان و بخش مردم شناسی در کتابخانه عمومی آیت الله بهاری افتتاح خواهد شد/ یکی از مطالبات جدی مردم ایجاد کتابخانه در شهرک فرهنگیان بهار است

اجتماعی، اقتصادی