سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان: این گرانی گوجه‌فرنگی مقطعی بوده و با توجه به نزدیک شدن به برداشت محصول گوجه‌فرنگی جنوب کشور از جمله بهبهان و بندرعباس این مشکل مرتفع خواهد شد و نگرانی برای تنظیم بازار این محصول نخواهیم داشت.

شناسه خبر: 15727

 

به گزارش نشاط شهر به نقل از ایسنا، رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان اظهار کرد: این گرانی گوجه‌فرنگی مقطعی بوده و با توجه به نزدیک شدن به برداشت محصول گوجه‌فرنگی جنوب کشور از جمله بهبهان و بندرعباس این مشکل مرتفع خواهد شد و نگرانی برای تنظیم بازار این محصول نخواهیم داشت.

بهزاد بابایی افزود: در حالیکه هم اکنون در میدان بار قیمت هر کیلو گوجه‌فرنگی ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان شده اما هنوز هم این محصول در مزرعه به قیمت هر کیلو ۲۰ هزار تومان خریداری می‌شود که در این میان دلالان و واسطه‌ها موجب این حباب قیمت گوجه فرنگی شده‌اند.

وی با بیان اینکه عرضه مستقیم گوجه‌فرنگی از طریق کشاورزان در میادین میوه‌و تره‌بار امکان‌پذیر خواهد بود، تصریح کرد: کشاورزان باید با عرضه مستقیم محصول گوجه‌فرنگی خود را به میادین میوه‌و تره‌بار تحویل بدهند تا با این اقدام بتوان تنظیم بازار مقطعی برای این محصول انجام داد.

بابایی با اشاره به اینکه استان همدان قطب کشاورزی است، بیان کرد: حدود یکماه پیش نیز شاهد بودیم که در استان همدان گوجه کاران سود چندانی از محصول خود نبردند و گوجه تولید شده کشاورزان در مزرعه از آنان به قیمت ۴۰۰۰ تومان خریداری می‌شد که البته این قیمت شامل گوجه تولید شده گلخانه‌ای نمی‌شود.

 بابایی یادآور شد: بر اساس آخرین گزارش‌ها صادرات عراق و دبی اشباع شده و فعلا نیازی به گوجه‌فرنگی کشور ایران ندارند برای همین در آینده نزدیک قیمت گوجه‌فرنگی متعادل و ارزان شده و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اسدآباد و نهاوند قطب تولید گوجه استان هستند در این شرایط می‌توانستند تا حدودی در رابطه با این وضعیت موجود ایجاد تنظیم بازار داشته باشند.

وی گفت: با وجود انبارهای فنی نگهداری محصولات کشاورزی به‌ویژه گوجه‌فرنگی، تعاون روستایی می‌توانست در  این رابطه ورود پیدا کرده و زمانی که گوجه‌فرنگی ارزان‌تر بود از حدود یکماه پیش نسبت به خرید توافقی اقدام ‌و محصول را  به‌صورت نارس چیده و در سردخانه نگهداری و در اوج مصرف تنظیم بازار آن را  انجام و نیاز استان را با عرضه مستقیم مرتفع می‌کرد.

بابایی گفت: به‌طور قطع وجود سردخانه می‌توانست تا حدودی این مشکل را مرتفع کند و یا اجازه ندهد در استان چنین مشکلی پیش بیاید اما در هر حال این مشکل مقطعی بوده و به زودی  بازار  گوجه فرنگی تنظیم خواهد شد.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار همدان هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: وضعیت گرانی قیمت فعلی گوجه‌فرنگی به دلیل سرمازدگی محصول گوجه فرنگی در سطح کشور بوده و برای همین در حال حاضر گوجه‌فرنگی تنها از شهرهای گرمسیر به سایر استان‌ها از جمله همدان ارسال می‌شود.

میثم مطهری افزود: هم اکنون دزفول و اهواز از جمله شهرهای گرمسیری کشور بوده که گوجه فرنگی سراسر کشور را تأمین می‌کنند و برای همین با چنین وضعیت قیمت گرانی گوجه‌فرنگی مواجه شده‌ایم.

وی با بیان اینکه این گرانی قیمت گوجه فرنگی مقطعی است و به محض رسیده شدن گوجه فرنگی سایر استانها این قیمت‌ها شکسته خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو گوجه‌فرنگی مربوط به مزارع در میدان میوه‌و تره بار ۶۵ هزار تومان بوده و این قیمت غیر از گوجه‌فرنگی گلخانه‌ایست و گوجه فرنگی گلخانه‌ای به همدان نمی‌آید.

کاهش سطح کشت گوجه‌فرنگی در اسدآباد

مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: سطح زیر کشت امسال گوجه‌فرنگی شهرستان اسدآباد در سامانه پهنه‌بندی ۲۱۵ هکتار بوده که به نسبت سال‌های گذشته این میزان سطح کشت کاهش داشت.

مسلم حسن‌آبادی افزود: امسال بیشترین پراکنش ثبت شده مزارع گوجه‌فرنگی اسدآباد در سامانه پهنه‌بندی به منطقه چهاردولی و حومه اسدآباد اختصاص داشت.

وی با اشاره به اینکه شهرستان اسدآباد یکی از پیشگامان تولید گوجه‌فرنگی استان همدان به شمار می‌رود، ادامه داد: مرداد ماه تا اواخر شهریورماه زمان برداشت محصول از مزارع گوجه‌فرنگی اسدآباد بوده که بخشی برای خود مصرفی، بخشی برای ارسال به کارخانه رُب شهرستان و بخشی برای تولید رب خانگی و بخشی نیز برای ارسال به همدان و خارج از استان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حسن آبادی با اشاره به وضعیت گرانی  قیمت‌ گوجه فرنگی در بازار، اظهار کرد: در نیم فصل قیمت ۵۰ تا ۶۰ هزار تومانی گوجه فرنگی در بازار قیمت اصلا مناسبی نیست.

وی از دلایل وضعیت گرانی قیمت گوجه فرنگی در بازار شهرستان اسدآباد به عنوان قطب تولید گوجه فرنگی استان همدان را کاهش سطح زیر کشت گوجه فرنگی، آفت زدگی امسال بخشی از مزارع گوجه‌فرنگی و نیز صادرات این محصول دانست و تصریح کرد: در سال‌جاری گل جالیز از مشکلات برخی گوجه‌کاران منطقه بود که موجب آن شد میزان عملکرد محصول در هر هکتار از حد متوسط پایین‌تر باشد.

حسن آبادی ادامه داد: علاوه بر این موارد در سال جاری کشت گوجه فرنگی واحدهای گلخانه سطح شهرستان اسدآباد محدود بود و بیشتر کشت گلخانه‌ها به کشت خیار اختصاص داشت.

وی همچنین سرمازدگی مزارع گوجه‌فرنگی برخی از استان‌های دیگر را نیز یکی از جمله موارد گرانی مقطعی این محصول در بازار برشمرد و بیان کرد: متاسفانه کمبود سردخانه در شهرستان اسدآباد یکی از جمله مواردی است که  گوجه کاران نمی‌توانند  نسبت به نگهداری محصول خود اقدام کنند.

حسن آبادی اظهار کرد: در حال حاضر در شهرستان اسدآباد دو واحد سردخانه شامل یک سردخانه ۳۰۰۰ تنی در شهرک صنعتی برای نگهداری سیب‌زمینی و نیز یک واحد سردخانه ۱۵۰۰ تنی در منطقه چنار وجود دارد که این دو واحد  تنها با نیمی از ظرفیت خود در حال فعالیت هستند.

حسن‌آبادی اضافه کرد: یک واحد سردخانه ۵۰۰۰ تنی نیز در شهرستان در دست احداث بوده که هنوز تکمیل نشده و به‌صورت نیمه‌کاره است و با چنین وضعیتی امکان نگهداری گوجه فرنگی شهرستان وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، گرانی قیمت گوجه‌فرنگی هر چند به‌صورت مقطعی نیاز شهرستان‌های قطب تولید گوجه‌فرنگی استان همدان به توسعه سردخانه محصولات کشاورزی  را در منطقه  ضرورت می‌بخشد و نباید از آن غافل شد.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/ص


برچسب ها: بهار#
ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:
اجتماعی، اقتصادی